Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Δεν πρόλαβαν να τον διώξουν από τη χώρα και ήρθε να ξανακλέψει

Τον έδιωξαν από την Ελλάδα ως ανεπιθύμητο μετά την έκτιση της ποινής του για κλοπές κι αυτός τον Ιούνιο ξαναήρθε παράνομα στην Ελλάδα και μέσα σε λίγες ημέρες διέπραξε 7 κλοπές, μαζί με ομοεθνή του, με τον οποίο ήταν κατηγορούμενοι χθες στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας.
Οι δύο αλλοδαποί κρίθηκαν ένοχοι για κλοπές στην περιοχή του Γυθείου. Ο ένας κρίθηκε ένοχος για 11 κλοπές και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών, ενώ ο ομοεθνής του για 7 κλοπές και του επιβλήθηκε κάθειρξη 7 ετών για τις κλοπές και 6 μηνών και 5.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο για παράνομη είσοδο στη χώρα.
Όπως κατέθεσαν οι μάρτυρες, τον Ιούνιο είχαν γίνει κλοπές σε καταστήματα του Γυθείου, ενώ αστυνομικοί είπαν ότι συνέλαβαν τους δύο αλλοδαπούς στο λεωφορείο όταν

επιχείρησαν να φύγουν. Στη συνέχεια ταυτοποιήθηκαν αποτυπώματά τους από κλοπές, ενώ υπήρξε και βίντεο που είχε καταγράψει τη δράση τους.
Ο αλλοδαπός που είχε επιστρέψει παράνομα στη χώρα ισχυρίσθηκε στην απολογία του ότι ήρθε για να δουλέψει, γιατί έχει τέσσερα παιδιά και η γυναίκα του είναι άρρωστη. Με τον άλλο κατηγορούμενο είπε ότι γνωρίζονταν από τη χώρα τους, ενώ του είπε να έρθει να φυλάξει πρόβατα.
Ο δεύτερος κατηγορούμενος είπε στο δικαστήριο πως δεν έχει να καταθέσει κάτι, παρά μόνο ότι με τον πρώτο πήγε σε μια κλοπή.
Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή τους, καθώς και την επιστροφή της δικογραφίας στον εισαγγελέα, για άλλες δύο περιπτώσεις κλοπής που προέκυψαν κατά την εκδίκαση της υπόθεσης. Β.Β. tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα