Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Αχτσιόγλου στη Βουλή: «Οι συντάξεις δε θα περικοπούν - Ισχύει ό,τι ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ»

Την απόφαση του Γιούρογκρουπ για την ακύρωση της περικοπής των συντάξεων χαιρέτησε η υπουργός εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στην Βουλή.
«Το Γιούρογκρουπ ενέκρινε τον προϋπολογισμό για το 2019 χωρίς το μέτρο της απομείωσης προσωπικής διαφοράς και περιλαμβάνει το σύνολο των μέτρων που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στην ΔΕΘ, ύψους 900 εκ ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η ίδια τόνισε πως παρά το γεγονός ότι το καλοκαίρι του 2015 η κυβέρνηση πήρε δύσκολες αποφάσεις τελικά δικαιώθηκε καθώς σήμερα διαπιστώνεται πως έπραξε το σωστό. «Αυτό το δείχνει η καθαρή έξοδος απο τα μνημόνια, τρία χρόνια μετά και το τέλος των μνημονίων» συμπλήρωσε.
Επίσης, υποστήριξε ότι «σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το υπο επεξεργασία

νομοσχέδιο που στοχεύει στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, της εργασίας και της δημοκρατίας».
Παράλληλα, επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορώντας την για «μια διαρκής και ανέξοδη καταστροφολογία που δεν συμβάλει στον κοινωνικό διάλογο». «Αυτό το νομοσχέδιο αποδυκνύει αφενός το τέλος των μνημονίων και αφετέρου ότι σήμερα ο ΕΦΚΑ είναι πλεονασματικός» συμπλήρωσε.
Η ίδια υποστήριξε ότι το 88% των ασφαλισμένων στο εξής θα πληρώνει λιγότερες εισφορές με τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις.
Σχετικά με τις συντάξεις είπε ότι οι ληξιπρόθεσμες συντάξεις φτάνουν πλέον τις 35.000 ενώ εκρεμούσαν πολύ περισσότερες.
Νωρίτερα, στις Βρυξέλλες δόθηκε το «πράσινο φως» για τη μη περικοπή των συντάξεων ενώ κύκλοι του ΥΠΟΙΚ επιβεβαιώνουν πως το αίτημα για μη περικοπή των συντάξεων, δε φαίνεται να βρήκε «τοίχος» από την πλευρά των θεσμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα