Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Ένωση Μεσσηνίας: Εκδήλωση για την λίπανση της ελιάς στους Γαργαλιάνους στις 22 Ιανουαρίου

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός “Ένωση Μεσσηνίας” διοργανώνει την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου στις 19:30, στην Μπρίσκειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων, εκδήλωση με θέμα: «Η Λίπανση της Ελιάς».
Ομιλητές: Ιωάννης Κορωναίος – Γεωπόνος & Αντιπρόσωπος Άλφα Γεωργικά Εφόδια
Μανώλης Κεντρής – Γεωπόνος Πρατηρίου Ένωσης Μεσσηνίας Γαργαλιάνων
H λίπανση της ελιάς αποτελεί ένα από τα κρισιμότερα στοιχεία για την υψηλή αποδοτικότητα της ελαιοκαλλιέργειας. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να καταρτίσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο θρέψης σε πολυετή βάση που θα λαμβάνει υπόψη τις πολλές παραμέτρους της καλλιέργειας σε συνεργασία με τον γεωπόνο μας. Βασικός στόχος της λίπανσης της ελιάς είναι καταρχήν η αύξηση της γονιμότητας του εδάφους με τον εμπλουτισμό του σε θρεπτικά συστατικά και οργανική ουσία. Είναι αναγκαίο κατά τη λίπανση της ελιάς να διατηρούμε την καλή κατάσταση των

ελαιόδεντρων με ισορροπία της βλαστικής ανάπτυξης και της καρποφορίας τους. Επιπλέον, με τον σωστή εφαρμογή λιπασμάτων επιτυγχάνουμε αύξηση της παραγωγής των ελαιόδεντρων κάθε χρόνο και μείωση της παρενιαυτοφορίας, του φαινομένου εκείνου που μια χρονιά υψηλής παραγωγής τη διαδέχεται μια χρονιά χαμηλής απόδοσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα