Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020

Συμβουλές για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των γυαλιών σας

Είτε φοράτε γυαλιά οράσεως, είτε περιορίζεστε σε γυαλιά ηλίου, είναι βέβαιο πως έχετε επενδύσει αρκετά χρήματα για να εξασφαλίσετε το καλύτερο για τα μάτια σας – ή έστω θα έπρεπε, καθώς ένας κακός φακός γυαλιών ηλίου είναι χειρότερος από το να βγαίνατε έξω χωρίς αυτά. Και εννοούμε τη λέξη «επενδύσει». Αν είστε προσεκτική, δεν είναι ανάγκη να επαναλαμβάνετε συχνά αυτό το έξοδο. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε τα γυαλιά σας σαν καινούργια.
Συμβουλές για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των γυαλιών σας
Χρησιμοποιήστε πάντα και τα δυο χέρια
Με αυτό τον τρόπο οι βραχίονες δεν θα χαλαρώσουν και δεν θα στραβώσουν.
Καθαρίστε τα σωστά
Μην χρησιμοποιείτε προϊόντα με αμμωνία ή οινόπνευμα. Τα ισχυρά καθαριστικά μπορούν να καταστρέψουν την επίστρωση των φακών. Λίγο απορρυπαντικό πιάτων αρκεί για να

βλέπετε πεντακάθαρα. Όταν είστε έξω, χρησιμοποιήστε το ειδικό πανάκι στη θήκη των γυαλιών σας. Τα χαρτιά κουζίνας και τα χαρτομάντιλα ενδέχεται να αφήσουν γρατσουνιές, αχρηστεύοντας τους φακούς.
Μην τα βάζετε πάνω στο κεφάλι σας
Πρόκειται για μια κίνηση που έχουμε κάνει όλοι, ιδίως με τα γυαλιά ηλίου μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και σωστή. Εκτός του ότι με αυτό τον τρόπο χαλαρώνετε τον σκελετό, ο οποίος σύντομα θα πάψει να εφαρμόζει σωστά, τα έλαια των μαλλιών σας ενδέχεται να βλάψουν τους φακούς.
Μην τα αφήνετε ποτέ μπρούμυτα
Ιδανικά, μην τα αφήνετε ποτέ εκτός της θήκης τους. Ωστόσο, σε περίπτωση που δεν έχετε άλλη επιλογή, τουλάχιστον φροντίστε οι φακοί να «κοιτούν» προς τα πάνω, ώστε να μην γρατζουνίζονται. vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα