Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020

Δ.Σ. Τριφυλίας: Πυρά Ασημακόπουλου σε Δριμή, εν τη απουσία του, για αποζημιώσεις

Σφοδρή επίθεση με αλλεπάλληλα πυρά σε βάρος του επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία», Δημήτρη Δριμή, εν τη απουσία του, εξαπέλυσε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας, το απόγευμα της Παρασκευής, ο δημαρχεύων – αναπληρωτής δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Ασημακόπουλους. Αφορμή για την επίθεση σε βάρος του κ. Δριμή στάθηκε το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Σώματος, Χαράλαμπος Αυρηλιώνης, ανέφερε προ ημερήσιας διάταξης, πως «έχει στείλει ο κ. Δριμής και ζητάει “να καταβληθούν τόσο σε εμένα προσωπικά, όσο και στους δημοτικούς συμβούλους που δικαιούνται, αποζημίωση”. Είπαμε στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ότι μόνο ο κ. Δριμής και ο κ. Τσακανίκας έχουν φέρει τα δικαιολογητικά και η αποζημίωση θα είναι από 1/9/2019 μέχρι 31/12/2019. Έχουμε ενημερώσει πάλι (πριν ένα-ενάμιση μήνα) για το ίδιο θέμα…».
Σε παρέμβασή του, ο Γιάννης Μερκούρης ρώτησε τον πρόεδρο γιατί επανέρχεται ο κ. Δριμής, και ο κ. Αυρηλιώνης απάντησε ότι δεν γνωρίζει και ότι του έστειλε σχετικό

έγγραφο ο κ. Δριμής εκείνη τη μέρα.
Παίρνοντας το λόγο ο δημαρχεύων, Γιώργος Ασημακόπουλος, ανέφερε ότι «θα ήθελα να ενημερώσω το Σώμα ό,τι εμείς είπαμε: “θα έρθουμε εθελοντές” και ερχόμαστε εθελοντές. Ο δήμαρχος, όπως γνωρίζεται δεν παίρνει μισθό. Είναι πρόεδρος σε δύο-τρία νομικά πρόσωπα, δεν παίρνει μισθό. Ο κ. Βλάχος είναι κάτω από το μισθό του, ό,τι έπαιρνε στην αστυνομία. Εγώ το ίδιο. Οπότε κάποιοι σαν τον κ. Δριμή, όταν ζητάει 30 ευρώ για την παρουσίασή του εδώ, εγώ ντρέπομαι. Μπορεί να είναι σκληρό αυτό που λέω…», με τον κ. Μερκούρη να παρεμβαίνει λέγοντας «Γιώργο, δεν είναι σωστό αυτό που κάνεις» και τον κ. Ασημακόπουλο να επιμένει.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες», Παναγιώτης Τσίγγανος, σημείωσε επ’ αυτών ότι «αυτά δε χρειαζόντουσαν απόψε… Ο κ. Δριμής ζητάει αυτά που ζητάει, αυτός κρίνει γιατί τα ζητάει, προσωπικά άλλοι συνάδελφοι δεν είχαμε ζητήσει ποτέ τίποτα, αλλά δεν μπορώ να κρίνω το γιατί κάποιος ασκεί ένα δικαίωμά του από τον νόμο. Πάγια αρχή όλων πρέπει να είναι ότι, όσοι προσφέρουν εργατοώρες στο δήμο, πρέπει να αμείβονται. Και στη δική σας παράταξη αμείβονται οι αντιδήμαρχοι και ορθώς κάνουν και αμείβονται γιατί προσφέρουν στο δήμο εργατοώρες, προσφέρουν χρόνο από την οικογένειά τους, απ’ την προσωπική τους ζωή…».
Ο Γιάννης Μερκούρης σημείωσε ότι «ο κ. Δριμής εάν δικαιούται να πάρει οδοιπορικά, πρέπει να τα πάρει. Τώρα, τί κάνει ο άνθρωπος και γιατί τα διεκδικεί, είναι θέμα δικό του. Εγώ εκείνο που ρώτησα είναι γιατί αναφέρθηκε για τους άλλους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους».
Ο Σαράντος Κουκούμης ανέφερε ότι παρότι λείπει ο δήμαρχος, με ορισμένα θέματα προσπαθούν πάλι να δημιουργήσουν αντάρα, γιατί; Καλώς διεκδικούν την αποζημίωση όσοι τη δικαιούνται.
Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος, Χάιδω Παναγιωτοπούλου, επισήμανε σχετικά ότι «η αποζημίωση των συνεδριάσεων είναι δικαίωμα του καθενός από εμάς», ενώ ο αντιδήμαρχος, Αλέκος Κουτρουμπής, είπε ότι «κι εγώ θα ’θελα να πω ότι ο κ. Δριμής με το χαρτί που είπατε ότι έστειλε, μπορεί να ’χει κάποιο πρόβλημα ο άνθρωπος. Μπορεί να μην ήρθε σήμερα, μπορεί να μην μπόρεσε να έρθει. Δεν πρέπει να το κατακρίνουμε, ούτε να λέμε για τους άλλους. Βλέπουμε και συναδέλφους εδώ, που είναι ψηφισμένοι, έχουν να ’ρθουν 6 – 7 συμβούλια. Αυτό είναι παράνομο και έπρεπε να έχουν φύγει από τη θέση τους. Γιατί το προκαλείται αυτό; Μήπως κι αυτοί θέλουν κάποια βοήθεια; Είναι σοβαρά τα πράγματα…».
Στο σημείο εκείνο παρενέβη ο δημαρχεύων, Γιώργος Ασημακόπουλος, λέγοντας «κ. Κουτρουμπή, να σε διακόψω. Θυμάσαι στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο (σ.σ. την προηγούμενη δημοτική περίοδο) που είχε έρθει αυτό το θέμα ότι μπορούν να πάρουν χρήματα. Δέχθηκε κανείς λεφτά; Κανένας. Το θυμάστε κ. Μερκούρη;», με τον κ. Μερκούρη να λέει «μην την κάνεις αυτή την κουβέντα» και τη Μαρία Πανουσιοπούλου να επισημαίνει πως «αυτή η κουβέντα προσβάλει πρόσωπα».
Ο δημαρχεύων, Γιώργος Ασημακόπουλος, επέμενε και συνεχίζοντας είπε «όταν ο άλλος διεκδικεί και θέλει να εκπροσωπήσει το δήμο στα Καλάβρυτα, μετά ζήταγε τα εκτός έδρας; Σε παρακαλώ πολύ Μαρία. Του έκανε ο δήμαρχος τη χάρη λέγοντάς του “προχώρα”, δεν έχει ξαναγίνει ποτέ αυτό. Να πάει ο τέταρτος (σ.σ. έκτος) στη σειρά να εκπροσωπήσει το δήμο; Και μετά, ο αριστερός να ζητήσει τα λεφτά;», με τη Μαρία Πανουσιοπούλου να λέει «κύριε, Ασημακόπουλε, διασύρετε πρόσωπα» και τον κ. Ασημακόπουλο να της απαντά πως «όχι, κάνετε λάθος. Αυτός διασύρεται μόνος του…». Του Ηλία Γιαννόπουλου tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα