Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

Ο ΣΥΡΙΖΑ Φιλιατρών με δελτίο τύπου εκφράζει την ανησυχία του για την λειτουργία των ΑΤΜ και του ΓΕΦ Φιλιατρών

Τον τελευταίο καιρό υπάρχουν μεταξύ των συμπολιτών μας παράπονα, ανησυχίες και οι φόβοι σχετικά με δύο ζητήματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα στα Φιλιατρά. Αφορούν αυτά τα λίγα που απόμειναν στην πόλη μας και που κινδυνεύουν να χαθούν και αυτά.
Το πρώτο θέμα αφορά τη λειτουργία των τραπεζικών καταστημάτων. Μετά το κλείσιμο του καταστήματος της Εθνικής, και τη λειτουργία μέρα παρά μέρα του καταστήματος της Πειραιώς η οικονομική εξυπηρέτηση έχει δυσκολέψει αρκετά. Τα ΑΤΜ πολλές φορές μένουν άδεια για αρκετές μέρες και οι συμπολίτες μας αναγκάζονται να καταφεύγουν σε γειτονικές πόλεις για να εισπράξουν τους μισθούς και τις συντάξεις τους, ακόμα και για να βγάλουν 20, 50, 100 ευρώ από το ΑΤΜ για τις άμεσες ανάγκες τους.
Το κατάστημα της Πειραιώς λειτουργεί πολλές φορές με ελλιπές προσωπικό, η αναμονή είναι πολύωρη και δεν εξυπηρετούνται όλες οι υποθέσεις. Οι συμπολίτες μας αναγκάζονται να πηγαίνουν σε διπλανές πόλεις για να εξυπηρετηθούν. Επιπλέον, ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν και οι φήμες για το οριστικό κλείσιμο του

καταστήματος παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο.
Το δεύτερο θέμα έχει να κάνει με τη λειτουργία του ΓΕΦ Φιλιατρών. Υπάρχει μόνο ένας υπάλληλος, σε αντίθεση με τα ΓΕΦ των διπλανών πόλεων, που όταν παίρνει άδεια, το γραφείο μένει κλειστό. Επίσης, πολλές φορές παίρνουν αυτό τον υπάλληλο από το γραφείο των Φιλιατρών και τον πηγαίνουν στα γραφεία διπλανών πόλεων για να καλύψει απουσίες των εκεί υπαλλήλων. Πάλι οι συμπολίτες μας αναγκάζονται να πηγαίνουν σε διπλανές πόλεις για να εξυπηρετηθούν.
Τα τελευταία χρόνια τα Φιλιατρά έχουν δεχθεί μεγάλα πλήγματα. Με δικαιολογία την οικονομική κρίση και τον εξορθολογισμό του κράτους έκλεισαν οι δημόσιες υπηρεσίες που λειτουργούσαν. Οι κοινωνίες όμως αποτελούνται από ανθρώπους και ότι γίνεται στην κοινωνία, έχει επιπτώσεις επάνω τους. Η υποβάθμιση της πόλης είναι φανερή, όπως φανερή είναι και η καθημερινή ταλαιπωρία. Αυτό πρέπει να σταματήσει.
Ο κόσμος των Φιλιατρών θα πρέπει να απαιτήσει από τους εκπροσώπους του (βουλευτές, δήμαρχο) να δραστηριοποιηθούν ώστε η καθημερινότητά τους να ομαλοποιηθεί. Να απαιτήσει να λειτουργεί απρόσκοπτα το μοναδικό τραπεζικό κατάστημα που απόμεινε στην πόλη και τα ΑΤΜ να έχουν συνεχώς χρήματα. Να απαιτήσει να λειτουργεί κανονικά το ΓΕΦ Φιλιατρών, προσλαμβάνοντας και άλλο άτομο.
Παράλληλα θα πρέπει να βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα για να αποτρέψει κάθε μελλοντική ενέργεια που θα έχει σαν αποτέλεσμα τη υποβάθμιση της πόλης και της ζωής του. Ενωμένοι και με ξεκάθαρους στόχους έχουμε ελπίδα να πετύχουμε τους στόχους μας.
Με ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο,
Καλό και δημιουργικό 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα