Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Συνεχίζει την αποχή ο Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας

Με αποχή συνεχίζουν οι δικηγόροι μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας και το νέο έτος, την οποία έχουν ξεκινήσει από το Σεπτέμβριο.
Σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου που έγινε στις 31 Δεκεμβρίου αποφάσισαν συνέχιση της αποχής μέχρι τις 15 Ιανουαρίου που θα συνεδριάσει εκ νέου το συμβούλιο.
Η αποχή γίνεται ζητώντας: «Απόσπαση ειρηνοδίκη εις το Ειρηνοδικείο Κυπαρισσίας. Πλήρωση της κενής οργανικής θέσης ειρηνοδίκη Πλαταμώδους (εκείνη του συγχωνευθέντος Ειρηνοδικείου Εράνης στο Πλαταμώδους) για την ταχεία απόδοση δικαιοσύνης και την εύρυθμη λειτουργία του. Πλήρωση της κενής οργανικής θέσης δικαστικού γραμματέα του Ειρηνοδικείου Πλαταμώδους, στο οποίο υπηρετεί μία δικαστική γραμματέας και είναι αδύνατο, ούτε στοιχειωδώς, να υποστηριχθεί γραμματειακώς το Ειρηνοδικείο αυτό. Απόσπαση ενός/μιας πρωτοδίκη στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας επειδή η μια των τριών υπηρετουσών πρωτοδικών είναι σε άδεια μακράς διάρκειας, και είναι αδύνατη η σύνθεση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, θα παρατηρηθεί σημαντική

καθυστέρηση στην έκδοση αποφάσεων, με δεδομένο ότι η μια πρωτοδίκης εκτελεί χρέη ανακριτή, κ.λπ.».
Ο πρόεδρος Αθανάσιος Πετρόπουλος ανέπτυξε τα πιο πάνω θέματα, τονίζοντας ότι οι συγκεκριμένες ελλείψεις προκαλούν απερίγραπτη δυσλειτουργία στις πιο πάνω υπηρεσίες και είναι αδήριτη η ανάγκη άμεσης κάλυψης των κενών αυτών, με δεδομένο και ότι σε επτά μήνες θα συνταξιοδοτηθεί η ειρηνοδίκης Κυπαρισσίας και επομένως στο άμεσο χρονικό διάστημα δεν θα συζητούνται πλέον οι δίκες. Σημειωτέον ότι στο Ειρηνοδικείο Κυπαρισσίας έχουν συγχωνευθεί τα Ειρηνοδικεία Δωρίου, Φιγαλείας και Σιδηροκάστρου, και στο Πλαταμώδους τα Ειρηνοδικεία Εράνης και Φλεσσιάδος.
Κ.Μπ. eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα