Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Συναντήσεις Χρυσοχοΐδη στην Καλαμάτα, με κύριο θέμα την παραβατικότητα στη Μεσσηνία

Στην Καλαμάτα αναμένεται το Σάββατο 18 Ιανουαρίου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι θα έχει συσκέψεις στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας με τους δημάρχους του νομού.
Ασφαλώς το θέμα που θα τεθεί επιτακτικά στον υπουργό απ’ όλους τους δημάρχους είναι η παραβατικότητα που πλήττει τη Μεσσηνία, αλλά και η πλημμελής στελέχωση αρκετών αστυνομικών τμημάτων.
Ενδεικτικά είναι και τα στοιχεία που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα η Αστυνομία, που προκαλούν σοκ, αφού οι ένοπλες ληστείες σε σπίτια παρουσιάζουν άνοδο της τάξης του 115%. Κάθε ώρα διαπράττονται 11 κλοπές ή διαρρήξεις και μία ληστεία, ενώ κάθε δύο ημέρες σημειώνεται μία ανθρωποκτονία. Μάλιστα, οι ανθρωποκτονίες που διαπράττονται με κίνητρο τη ληστεία έχουν αυξηθεί κατά 87% και τα περισσότερα θύματα ήταν

ηλικιωμένοι που έχασαν τη ζωή τους για λίγα ευρώ!
Σύμφωνα με τις Αρχές, ιδίως στις ένοπλες ληστείες, το ποσοστό των αλλοδαπών δραστών ανέρχεται σε 55%.
Σοκαριστικά, όμως, είναι και τα στοιχεία που δίνονται στη δημοσιότητα και αφορούν στα υπόλοιπα είδη εγκλήματος. Οι κλοπές οχημάτων αυξήθηκαν κατά 16,88%, οι απάτες κατά 23,75%, οι εκβιάσεις κατά 22,87%, τα παραχαραγμένα νομίσματα κατά 40,71% και το λαθρεμπόριο κατά… 118,67%!
Ο Μ. Χρυσοχοΐδης θα βρεθεί στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα ως προσκεκλημένος του Ροταριανού Ομίλου, αποτελώντας τον κεντρικό ομιλητή στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας του.   Α.Π. tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα