Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

Καιρός Θεοφάνεια: Έρχεται «σκληρή» κακοκαιρία με χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας

Νέα ψυχρή εισβολή αναμένεται στη χώρα μας τα Θεοφάνεια με τις χιονοπτώσεις να φτάνουν και το κέντρο της Αθήνας.
Δύσκολες μέρες έρχονται μετά από μια μικρή ανάπαυλα που θα παρουσιάσει ο καιρός  το Σάββατο 4/1, ένα νέο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας έρχεται την παραμονή και ανήμερα των Θεοφανίων. Ένα ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό που θα σχηματιστεί στα νότια θαλάσσια τμήματα της χώρας θα μετατοπιστεί προς την περιοχή της Ρόδου και θα οδηγήσει πολικής προέλευσης αέριες μάζες από τα βορειοανατολικά Βαλκάνια να κινηθούν για άλλη μια φορά προς τη χώρα μας.
Οι πολικές αέριες μάζες θα επηρεάσουν ολόκληρη τη χώρα σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open TV Κλέαρχο Μαρουσάκη, όμως ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας. Τα Θεοφάνεια θα έχουμε το ισχυρότερο τμήμα κακοκαιρίας που θα επηρεάσει τις περιοχές που έπληξε η προηγούμενη κακοκαιρία. Στην ουσία η χώρα μας χωρίζεται σε δύο τμήματα, από την οροσειρά της Πίνδου και ανατολικότερα θα

εστιαστεί η κακοκαιρία με βροχές και χιόνια ακόμη και σε πεδινές περιοχές.
Ειδικότερα θα επηρεαστούν η ανατολική Θεσσαλία, η ανατολική Στερεά Ελλάδα, η Εύβοια, η ανατολική Πελοπόννησος και οι Κυκλάδες θα δεχτούν χιονοπτώσεις ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα. Ταυτόχρονα οι άνεμοι θα φτάσουν τα 9 και τα 10 μποφόρ, άρα θα έχουμε και πρόβλημα με απαγορευτικά στα λιμάνια και ο υδράργυρος θα πέσει στη βόρεια Ελλάδα, όπου θα έχουμε παγετό το βράδυ και νωρίς το πρωί. Στην Αθήνα θα έχουμε χιονοπτώσεις στα βόρεια προάστια, αρκετά πυκνές ενώ δεν είναι απίθανο να χιονίσει και στο κέντρο της Αθήνας.
Οι χιονοπτώσεις στο κέντρο της Αθήνας φαίνονται και από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS. Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα