Κυριακή, 5 Ιανουαρίου 2020

Καταφύγια Αδέσποτων Ζώων σε Καλαμάτα, Μεσσήνη, Κυπαρισσία

Πήρε ΦΕΚ η κοινή Υπουργική απόφαση
Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση «Καθορισμός των Δήμων και Συνδέσμων Δήμων που χρηματοδοτούνται για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς και για την υλοποίηση των ενεργειών διαχείρισής τους, καθώς και του ύψους χρηματοδότησης για το έτος 2019». Για τη Μεσσηνία ειδικότερα, προβλέπει τη χρηματοδότηση τριών Δήμων (Καλαμάτα, Μεσσήνη, Τριφυλία) με 600.000 ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη από την 13η Δεκεμβρίου η ιστοσελίδα ο AIRETOS είχε παρουσιάσει τόσο τους ΟΤΑ που χρηματοδοτούνται όσο και το ακριβές ποσό που λαμβάνει έκαστος.
Αναλυτικότερα, με την ΚΥΑ οι κ.κ. Μ. Βορίδης, Π. Θεοδωρικάκος και Θ. Σκυλακάκης καθόρισαν το ποσό των 600.000 ευρώ για τη χρηματοδότηση των Δήμων και των

Συνδέσμων Δήμων με σκοπό τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς και για την υλοποίηση των ενεργειών διαχείρισης τους έτους 2019.
Το ύψος του ποσοστού χρηματοδότησης ανά κατηγορία δράσεων αναλύεται ως εξής: α) Ποσοστό 20% επί του συνόλου των επιλέξιμων δαπανών, για τις επιλέξιμες δαπάνες των δράσεων της βελτίωσης υφιστάμενου καταφυγίου και των ενεργειών διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ήτοι έως 489.740,87 ευρώ. β) Ποσοστό 15,6% επί του συνόλου των επιλέξιμων δαπανών, για τις επιλέξιμες δαπάνες της δράσης σίτισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ήτοι έως 109.924,54 ευρώ.
Η καταβολή της χρηματοδότησης γίνεται με την έκδοση τακτικών χρηματικών ενταλμάτων στο όνομα των δικαιούχων στον ΑΛΕ 2310401009 «Οικονομικές ενισχύσεις γεωργικού χαρακτήρα σε Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού» του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Τυχόν υπόλοιπα των επιμέρους χρηματοδοτήσεων που δε θα χρησιμοποιηθούν από τους δικαιούχους φορείς, θα επιστρέφονται στον κρατικό προϋπολογισμό.
Οι δικαιούχοι χρηματοδότησης, Δήμοι και Σύνδεσμοι Δήμων, υποβάλλουν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αίτημα καταβολής του ποσού της εγκριθείσας χρηματοδότησης, που συνοδεύεται από τα δικαιολογητικά που αναλυτικά ορίζονται στο άρθρο 3 της ΚΥΑ. tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα