Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2020

Γεια σου, Κυπαρισσία, με τα ψηφιδωτά σου!

Μια ομάδα καλλιτεχνών πολιτών έχει τοποθετήσει περίπου 25 βοτσαλωτά-ψηφιδωτά σε πεζόδρομους και πεζοδρόμια της Κυπαρισσίας. Αυτό που είναι στη φωτογραφία, είναι εμπρός από το παγκάκι που βρίσκεται στον πεζόδρομο Γκρίτζαλη.
Τα περισσότερα είναι τοποθετημένα στη θέση μιας χαλασμένης τσιμεντόπλακας. Διπλό το καλό… Άλλα είναι τοποθετημένα γύρω από κορμό δέντρου, χωρίς τσιμέντο (!), για να μπορεί να ποτίζεται το δέντρο.
Δυστυχώς, ο Δήμος Κυπαρισσίας- Τριφυλίας δε βοήθησε την όλη προσπάθεια. Αντιθέτως, υπήρξαν άνθρωποι του Δήμου που είπαν: ποιος σας έδωσε την άδεια να το κάνετε;
Ένας άλλος ίσως ζήλεψε την πρωτότυπη αυτή τέχνη και είπε: το ξέρετε πως είναι παράνομο; Εννοούσε πως είναι παράνομο ένας δημότης να επισκευάζει μια χαλασμένη και επικίνδυνη τσιμεντόπλακα, ενώ θα ήταν νόμιμο να πέσει μέσα ένας και να χτυπήσει…
Η αλήθεια είναι, όμως, πως στους 98% αρέσουν, και μάλιστα ξεκίνησαν να φτιάχνουν κι αυτοί στα σπίτια τους!
Κύριε δήμαρχοι και αξιότιμοι αντιδήμαρχοι, βοηθήστε την όλη προσπάθεια, υλικώς και

ηθικώς. Ή, τουλάχιστον, μη στέκεστε εμπόδιο…
Αν φτιαχτούν πολλές δεκάδες όμορφα ψηφιδωτά, σε πεζοδρόμια και πλατείες, στην Κυπαρισσία και στις άλλες πόλεις του Δήμου, είναι σίγουρο πως θα φτιάξει η διάθεση των πολιτών και θα ανέβει ο τουρισμός… Ας σκεφτούμε τη Ρόδο, τις Σπέτσες και άλλα νησιά που έχουν πολλά βοτσαλωτά-ψηφιδωτά.
Εμείς μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι και από αυτούς!!  Αντώνης Αντωνόπουλος tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα