Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

Εκδήλωση για τον Κωστή Παλαμά στα Φιλιατρά από το Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο



Ο Κωστής Παλαμάς ήταν ένας από τους πολυγραφότερους Έλληνες λογοτέχνες και πνευματικούς ανθρώπους. Δημοσίευσε συνολικά σαράντα ποιητικές συλλογές, θεατρικά έργα, κριτικά και ιστορικά δοκίμια, συγκριτικές μελέτες και βιβλιοκριτικές. Το έργο του είχε τεράστια απήχηση στην εποχή του. Ο Μίκης Θεοδωράκης έχει πει ότι ο Παλαμάς είχε μεγαλύτερη επιρροή από 10 Πρωθυπουργούς. Ωστόσο, αυτό που δεν είναι γνωστό, είναι ότι ο έρωτας είναι διάχυτος σε όλη την έκταση του ποιητικού του έργου. Τα ερωτικά του ποιήματα είναι μάλιστα, περισσότερα από τα ποιήματα κάθε άλλης θεματικής κατηγορίας.
Ο Σύλλογος Φιλοπροόδων επιχειρεί να φωτίσει αυτή την πλευρά του έργου του πραγματοποιώντας ένα αφιέρωμα στο έργο του, 161 χρόνια από τη γέννησή του με τίτλο «Ο ερωτισμός στην ποίηση του Παλαμά», την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020, στα Φιλιατρά, στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο, στις 7.30 μμ.
Ομιλητής θα είναι ο λογοτέχνης Κώστας Κόλλιας Ερανιώτης. Ποιήματα θα απαγγείλουν η Ματίνα Μιχαλακοπούλου, η Δώρα Πανταζοπούλου και η Ειρήνη Παναγοπούλου σε μουσική υπόκρουση κιθάρας από τον Γρηγόρη Κόλλια. Την επιμέλεια του οπτικοακουστικού υλικού έχει ο Γιώργος Μακρής.
Θα είναι χαρά μας οι φίλοι μας να παρακολουθήσουν την εκδήλωση αυτή!
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου
Η Πρόεδρος                                   Η Γραμματέας
Παντελάκη Παρασκευή                  Κωτσάκη Μάρθα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα