Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020

Οι πιο παράξενες πρωτοχρονιάτικες παραδόσεις σε όλον τον κόσμο – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ


Η πρώτη μέρα του έτους είναι ταυτισμένη με την ελπίδα, την αισιοδοξία, τη χαρά και την προσμονή της νέας αρχής. Σε κάθε γωνιά του πλανήτη η έλευση της νέας χρονιάς γιορτάζεται πανηγυρικά, με λαμπρότητα και εντυπωσιακές τελετές. Υπάρχουν, όμως, και ορισμένες περιοχές που τα έθιμα και οι παραδόσεις για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερη πρωτοτυπία και ευρηματικότητα.
Για παράδειγμα, στην Ισπανία η καλή τύχη περιστρέφεται γύρω από τα … σταφύλια! Σύμφωνα με την παράδοση, όποιος καταφέρει να φάει μονομιάς 12 ρώγες σταφύλι στο τραπέζι της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς, θα έχει καλή τύχη για όλο το επόμενο έτος.



















Στην Ιαπωνία οι καμπάνες χτυπούν 108 φορές για να σημάνουν την έλευση του νέου έτους, καθώς σύμφωνα με τη βουδιστική παράδοση αυτός ο αριθμός συμβολίζει την αρμονία και την καθαρότητα.

















Στην Ελβετία έχουν μία ιδιαιτέρως παράξενη παράδοση για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς. Πετούν παγωτό στο πάτωμα!

Στη Δανία φυλάσσουν όλα τα αχρησιμοποίητα πιάτα μέχρι την 31η Δεκεμβρίου και κατά την έλευση του νέου έτους τα σπάνε στις πόρτες των σπιτιών φίλων και συγγενών.

Στο Εκουαδόρ γιορτάζουν την έλευση του νέου έτους καίγοντας σκιάχτρα γεμάτα χαρτί. Καίνε, επίσης, φωτογραφίες της χρονιάς που φεύγει. Και όλα αυτά, στο όνομα της καλής τύχης.

















Στη Ρουμανία γιορτάζουν την Πρωτοχρονιά παίζοντας με την τύχη τους! Αυτό το κάνουν ρίχνοντας κέρματα στα ποτάμια για να πάρουν λίγη εύνοια!

Στο Βέλγιο παίρνουν πολύ στα σοβαρά την κτηνοτροφία! Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι οι κτηνοτρόφοι εύχονται την Πρωτοχρονιά στις αγελάδες τους! Πρόκειται για μία παράδοση που χάνεται στα βάθη των αιώνων.

Στην Κολομβία, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς οι πολίτες κουβαλούν τις βαλίτσες τους όπου και αν πηγαίνουν, όλη την ημέρα, με την ελπίδα ότι θα έχουν μία χρονιά γεμάτη ταξίδια.

Στη Χιλή, στην περιοχή της Τάλκα, οι οικογένειες περνούν τη νύχτα της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς στα κοιμητήρια όπου έχουν ταφεί αγαπημένα τους πρόσωπα. Κοιμούνται στα νεκροταφεία μέχρι το ξημέρωμα του νέου έτους.

Στη Ρωσία είθισται να βουτούν στη λίμνη Μπαϊκάλ, να ανοίγουν μία τρύπα στον πάγο και να «φυτεύουν» ένα δέντρο. Ασφαλώς μόνο επαγγελματίες δύτες επιτρέπεται να βουτήξουν.

Η λίμνη Μπαικάλ:














enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα