Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023

Τίτλοι τέλους για την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας μετά από 12,5 χρόνια δράσης

Τίτλοι τέλους για την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας μετά από 12,5 χρόνια, που κατά γενική ομολογία άφησε ένα ισχυρό αποτύπωμα στα πολιτιστικά και όχι μόνο δρώμενα της Τριφυλίας όλο αυτό το διάστημα.
Πάμπολλες εκδηλώσεις όλο αυτό το διάστημα, αλλά και στήριξη σε συλλόγους, φορείς και πολίτες, σημάδεψαν τη δράση της. Ωστόσο από την 1 Ιανουαρίου με το νέο νόμο παύει η λειτουργία της και οι αρμοδιότητες της περνούν απευθείας στο Δήμο.
Σε σχετική ανάρτηση της Κοινωφελούς στη σελίδα της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σημειώνεται χαρακτηριστικά: 
«Σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 29 του Ν. 5056/2023, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας παύει να λειτουργεί στις 31.12.2023, μετά από 12,5 χρόνια ενεργούς πολιτιστικής και όχι μόνο δράσης και οι αρμοδιότητες αυτής θα ασκούνται από την 1η Ιανουαρίου 2024 από τον οικείο Δήμο.
Σε μια σύντομη αναδρομή η Κ.Ε.Π.Π.Α.ΠΕ.ΔΗ.Τ. λειτουργεί από τις 16.06.2011 και προέκυψε μετά τη συγχώνευση των δύο Κοινωφελών Επιχειρήσεων των πρώην Δήμων Κυπαρισσίας και Γαργαλιάνων και τη σύσταση νέου ν.π. σε εφαρμογή του Προγράμματος «Καλλικράτης».
Τομείς δράσης : Παιδείας, Πολιτισμού, Αλληλεγγύης και Περιβάλλοντος, με Προέδρους των Δ.Σ. την κ. Βιβή Παντελάκη επί θητείας Δημάρχου κ. Κων/νου Κόλλια, τους κ.κ. Ιωάννη Κατσούλα και Ανδρέα Μπουγά, επί θητείας Δημάρχου κ. Παν/τη Κατσίβελα και τον κ. Γεώργιο Λεβεντάκη, επί Δημοτικής θητείας του ιδίου.
Οι Πρόεδροι, τα μέλη των Δ.Σ. και οι εργαζόμενοι, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας με το ν.π., εργαστήκαμε με αγάπη, στόχο και αφοσίωση για την απόκτηση και απόλαυση πολιτιστικών αγαθών, την προώθηση της πολιτισμικής δημιουργίας, την ανάδειξη των αρχαιολογικών μας χώρων, τη διάσωση και διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, καθώς και την παραγωγή κοινωνικού έργου.
Ευχαριστούμε εγκάρδια :
Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων, το Πανεπιστήμιο Πατρών, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, την Πρεσβεία του Παναμά, τη "ΦΕΡΜΕΛΗ", το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλης & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα Cioff@ , το Θέατρο Δώρας Στράτου, τον Σκοπευτικό Όμιλο Παραδοσιακού Οπλισμού Πατρών, τους Οδοντιατρικούς Συλλόγους Μεσσηνίας & Αρκαδίας, το "Χαμόγελο του Παιδιού" και όλους τους φορείς που μας εμπιστεύτηκαν και το αποτέλεσμα της συνεργασίας μας ήταν εξαιρετικό.
Τους Συλλόγους και Φορείς καθώς και τις Φιλαρμονικές Γαργαλιάνων, Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών και Πολυφωνική Ορχήστρα Κυπαρισσίας του Δήμου μας, για την αρμονική συνεργασία μας και τη στήριξη τους στις διοργανώσεις μας.
Όλους όσους συνεργάστηκαν μαζί μας είτε με αμοιβή, είτε εθελοντικά, αυτούς που υπομονετικά μας ανέχτηκαν και ποτέ δεν μας χάλασαν χατίρι ότι και να ζητήσαμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Τους χορηγούς, δωρητές και εθελοντές μας για την ευγενική τους προσφορά στις πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις μας .
Τα Α.Τ. Τριφυλίας και Γαργαλιάνων, καθώς και το ΕΚΑΒ που ποτέ δεν μας αρνήθηκαν τη βοήθεια τους για την αρτιότερη και ασφαλέστερη διοργάνωση των εκδηλώσεων μας.
Το προσωπικό του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας που αφιλοκερδώς μοιράστηκε πολλές Κυριακές μαζί μας για τη διοργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας.
Τους εργαζόμενους της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου, για τα εκτός των καθηκόντων τους, κουραστικά και αμέτρητα ταξίδια της εξέδρας των εκδηλώσεων.
Τέλος ευχαριστούμε όλους όσους παρευρέθηκαν στις εκδηλώσεις μας και αγκάλιασαν τις δράσεις μας, χαρίζοντας μας δύναμη και ενέργεια να συνεχίζουμε.
Η αγαστή αυτή συνεργασία θα συνεχιστεί σε νέο πλαίσιο με την αντίστοιχη διεύθυνση ή τμήμα του Δήμου, που θα αναλάβει την άσκηση των αρμοδιοτήτων της Κοινωφελούς, για το καλό του τόπου μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα