Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023

Κορονοϊός: Στο τραπέζι η επαναφορά της μάσκας στα νοσοκομεία – Συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων


Ανησυχία επικρατεί στους ειδικούς και την κυβέρνηση μετά την αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού και γρίπης που καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες.
Στο τραπέζι η επαναφορά μάσκας στις μονάδες υγείας
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων η οποία θα συζητήσει το ενδεχόμενο επαναφοράς της χρήσης μάσκας στα νοσοκομεία και συνολικότερα στις μονάδες υγείας.
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έδωσε κατά πληροφορίες εντολή στους διοικητές να οργανώσουν τα νοσοκομεία ώστε να μην υπάρχει αναμονή στα επείγοντα.
Ανησυχία για την JN.1
Η εξέλιξη αυτή έρχεται καθώς καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες αύξηση 48% στις εισαγωγές με κορονοϊό στα νοσοκομεία κι ενώ καταγράφηκαν και στη χώρα μας κρούσματα της νέας υποπαραλλαγής JN.1.
Σημειώνεται πως την περασμένη Τρίτη, ο ΠΟΥ ταξινόμησε την JN.1 ως παραλλαγή ενδιαφέροντος. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία των CDC, η JN.1 αποτελεί το 39% έως το 59% των κρουσμάτων στις ΗΠΑ.
Η συνεχιζόμενη αύξηση υποδηλώνει ότι η υποπαραλλαγή είναι είτε πιο μεταδοτική είτε καλύτερη στο να αποφεύγει τα ανοσοποιητικά συστήματα, από άλλες υποπαραλλαγές, πρόσθεσε το CDC.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα