Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023

Τα «έσπασαν» ΥπΑΑΤ και Πρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ - Δεκτή η παραίτηση από Αυγενάκη


Ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ υπέβαλε την παραίτησή του το βράδυ της Πέμπτης, επιβεβαιώνοντας πως η απουσία του από την χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ, σήμαινε πως βρισκόταν στην πόρτα της εξόδου
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, έκανε δεκτή την παραίτηση του Προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, Ευάγγελου Σημανδράκου.
Πρόκειται για μια εξέλιξη «αναμενόμενη» κατά τους καλά γνωρίζοντες τα του ΟΠΕΚΕΠΕ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μόλις τον περασμένο Οκτώβριο, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, είχε ζητήσει την παραίτηση του κ. Σημανδράκου, λαμβάνοντας μία μεγαλοπρεπέστατη άρνηση καθότι προσλήφθηκε μέσω ΑΣΕΠ και δεν ήταν πολιτική τοποθέτηση. Όπως φέρεται να περιγράφει και ο ίδιος στην επιστολή παραίτησής του, τα προβλήματα συσσωρεύονταν λόγω της αδυναμίας συνεργασίας των μερών, ενώ, και οι αντιπαραθέσεις με την ηγεσία του ΥπΑΑΤ ήταν συνεχείς... ενδεικτικές ενός επικείμενου «διαζυγίου».
Έτσι, λίγο μετά την επίσκεψη του γ.γ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Στρατάκου στον ΟΠΕΚΕΠΕ, το υπουργείο ενημέρωσε ότι έγινε αποδεκτή η παραίτηση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, Ευάγγελου Σημανδράκου.
Δεκτή η παραίτηση από ΥπΑΑΤ
Με αφορμή την παραίτηση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο ΥπΑΑΤ δήλωσε, επιβεβαιώνοντας -μεταξύ άλλων- την έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των μερών: «Μια καινούργια ημέρα ξεκινάει για τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Η απόσταση που είχε δημιουργηθεί και η έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα και του Οργανισμού αποτελεί παρελθόν.
Έχω δεσμευτεί ότι θα υπάρξουν οι απαραίτητοι έλεγχοι, ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η εμπιστοσύνη, η δικαιοσύνη και η διαφάνεια και να διορθωθούν τα λάθη στο μέτρο του δυνατού.
Στόχος μας είναι, να χτίσουμε άμεσα έναν Οργανισμό που θα λειτουργεί σωστά, οργανωμένα, σύγχρονα κι εναρμονισμένα με τις υποδείξεις της κοινότητας, με έναν και μοναδικό σκοπό, την εξυπηρέτηση των αγροτών!
Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τάξη, να υπάρξει νοικοκυροσύνη και διαφάνεια!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα