Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023

Πλησιάζει τα 9 ευρώ η τιμή του ελαιολάδου - Συνεχίζεται η ανοδική τάση στη Μεσσηνία

Προς τα 9 ευρώ το κιλό «πετάει» η τιμή του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου στη Μεσσηνία καθώς ήδη γίνονται αγοροπωλησίες για προϊόν οξύτητας μέχρι 3 γραμμές στα 8,70 ευρώ το κιλό.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα η τιμή κυμαίνεται στην Ελλάδα από 8,30 ευρώ το κιλό στα Χανιά μέχρι 9,35 ευρώ το κιλό στη Λακωνία. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ελαιοπαραγωγών Παλαιοπαναγιάς Λακωνίας πούλησε 30 τόνους εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο οξύτητας 0,27 γραμμών στην τιμή 10,11 ευρώ το κιλό.
Σύμφωνα με το Δελτίο Τιμών του ΣΕΔΗΚ στην Ισπανία η μέση τιμή του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου οξύτητας έως 0,8 γραμμές αγγίζει τα 8,72 ευρώ το κιλό, στην Ιταλία τα 9,04 ευρώ το κιλό και στην Τυνησία στα 7,88 ευρώ το κιλό. 
Στην Ισπανία η τιμή εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου κυμαίνεται μεταξύ 8,40 και 9,89 ευρώ το κιλό, η μέση τιμή του παρθένου ελαιόλαδου (οξύτητα μικρότερη από 2 γραμμές) διαμορφώθηκε στα 8,33 ευρώ το κιλό ενώ η τιμή λαμπάντε (οξύτητα μεγαλύτερη από 2 γραμμές) αυξήθηκε στα 8,03 ευρώ το κιλό. Στην Ιταλία η τιμή του ΠΟΠ ελαιόλαδου ξεκινά από 10 ευρώ το κιλό      Θ.Λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα