Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Ραγκούσης

Καταργώ το 50%+1 αν συμφωνήσουμε
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει το 50+1% στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου που προβλέπει ο «Καλλικράτης», αν συμφωνήσουν όλα τα κόμματα κατά τη διάρκεια διαλόγου που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο, άφησε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.
Πάντως, ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας χθες στη Βουλή, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα προσέλθει με την πάγια θέση της (όπως αυτή, άλλωστε, ψηφίστηκε στον «Καλλικράτη» -το νομοσχέδιο υπερψηφίσθηκε και επι των άρθρων - και ορίζει ποσοστό εκλογής για δημάρχους και περιφερειάρχες το 50% συν μία ψήφο), αλλά καθιστά σαφές σε όλα τα κόμματα ότι θα τους ζητηθεί να εξεύρουν κοινό σημείο συνάντησης, επιδιώκοντας και εξαντλώντας κάθε περιθώριο να υπάρξει ένα κοινό ενιαίο και πάγιο σύστημα για την εκλογή και στην αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού.
«Έγινε μεγάλη συζήτηση και με τα κόμματα της Αριστεράς τα οποία έχουν την πάγια θέση τους για απλή αναλογική και συζήτηση που προκλήθηκε από την άποψη της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ με την πρόταση για την ανάδειξη με ποσοστό 42% από την πρώτη εκλογή.
Θέλω να γνωρίζει η Βουλή και τα κόμματα ότι έχουμε πραγματική και ειλικρινή διάθεση - και είμαστε αποφασισμένοι να την αποδείξουμε - για συναντίληψη, συναπόφαση και συνάντηση διαφορετικών πολιτικών απόψεων.
Δηλώνω ότι το προσεχές διάστημα θα κάνουμε μια ακόμη προσπάθεια ώστε να βρεθεί ένας κοινός τόπος πάνω σε αυτό το θέμα, ο οποίος θα μπορούσε να δώσει λύση είτε για τις επόμενες δημοτικές εκλογές είτε για γενικά για τις δημοτικές εκλογές που διαμορφώνεται σε ένα πάγιο σύστημα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης.
«Θεωρούμε καλοδεχούμενη τη συζήτηση», απάντησε εκ μέρους της Ν.Δ. ο εισηγητής Χρήστος Ζώης αλλά ξεκαθάρισε ότι για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να υπάρξει άλλο ποσοστό εκκίνησης από το 42%.
«Αν η δήλωση προετοιμάζει το έδαφος για μια αλλαγή προς αυτή την κατεύθυνση είναι καλοδεχούμενη. Αν όμως ρίχνετε μια φωτοβολίδα, ή ψαρεύετε σε θολά νερά για να δείτε αντιδράσεις χωρίς να έχετε σαφέστερη θέση, τότε απλά κερδίζετε χρόνο για να δείτε ποιο θα είναι το πολιτικό κλίμα μέσα στο οποίο θα κληθείτε να δώσετε ως κόμμα τον αγώνα στις επόμενες δημοτικές εκλογές», είπε ο κ. Ζώης.
Πηγή: ΘΑΡΡΟΣ

5 σχόλια:

 1. ΑνώνυμοςΜαΐου 31, 2010

  Πόσο νάνος είναι ο κακομοίρης!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΑνώνυμοςΜαΐου 31, 2010

  Τώρα νομίζει ότι κάτι λέει...... Μαύρο στον ....υπουργό με τις δικτακτορικές τάσεις και επιθυμίες!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΝικολέταΜαΐου 31, 2010

  Καλά, αυτός είναι ηλίθιος, δεν υπάρχει κανένας ....Βουδούρης να τον μαζέψει!!!!!! Ούστ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΑνώνυμοςΜαΐου 31, 2010

  Τι σόι υπουργός είναι αυτός; τον ελεεινό! τον κακομοίρη! θα μου πεις, τι φταίει αυτός που είναι βλάκας; αλλά και εμείς τι φταίμε; έκατσε κάτω και σχεδίασε με τους κυβερνητικούς βουλευτές πως θα γίνει πράσινη η Ελλάδα; οι παλιοφασίστες! Πούσαι Αντρέα να τους καμαρώσεις!!! Αλλά θα φάνε μαύρο, που θα πάει σύννεφο!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΑνώνυμοςΙουνίου 01, 2010

  Ας είναι καλά ο Βουδούρης!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα