Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Έγκριση επενδυτικών σχεδίων σε μεταποίηση, τουρισμό και ανανεώσιμες πηγές

Επενδυτικά σχέδια ύψους 70.631.765 ευρώ, με τα οποία δημιουργούνται 400 νέες θέσεις εργασίας, εγκρίθηκαν από την Κεντρική Γνωμοδοτική Επιτροπή του αναπτυξιακού νόμου που συνεδρίασε την εβδομάδα 10-14 Μαΐου 2010. Τα νέα σχέδια που ενέκρινε η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, αφορούν σε επενδύσεις στη μεταποίηση, συνολικού ποσού 33.857.864 ευρώ, στον τουρισμό ύψους 29.608.231 ευρώ και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, προϋπολογισμού 7.165.670 ευρώ. Το σύνολο της κρατικής επιχορήγησης θα ανέλθει στα 32.539.413 ευρώ.
Τα ποσά αυτά έρχονται να προστεθούν στα ποσά που εκταμιεύονται για τη χρηματοδότηση έργων που είχαν υπαχθεί στον προηγούμενο αναπτυξιακό νόμο και έχουν ήδη εγκριθεί από την Κεντρική Γνωμοδοτική Επιτροπή.
Ήδη τους τελευταίους πέντε μήνες έχουν διοχετευθεί στην αγορά περίπου 450 εκ. ευρώ για την αποπληρωμή οφειλών προς επιχειρήσεις που είχαν υπαχθεί στον προηγούμενο αναπτυξιακό νόμο και είχαν ολοκληρώσει τα επενδυτικά τους σχέδια. Μέχρι τέλος του 2010 θα αποπληρωθούν ακόμη 700 εκ. ευρώ.
Η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λούκα Τ. Κατσέλη, με στόχο την ταχύτερη προώθηση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, έχει δώσει εντολή στην Γνωμοδοτική Επιτροπή να συνεδριάζει δύο φορές την εβδομάδα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και έγκριση των υποβληθέντων επενδυτικών σχεδίων το γρηγορότερο δυνατό. Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, θα έχει αξιολογηθεί το σύνολο των 3.438 εκκρεμών επενδυτικών προτάσεων, ώστε ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος που θα αρχίσει να χρηματοδοτεί επενδυτικά σχέδια από το 2011 και μετά, να κινηθεί σε ένα τοπίο, απαλλαγμένο από αγκυλώσεις, δυσλειτουργίες και εκκρεμότητες του παρελθόντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα