Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Ασφαλισμένοι ΟΓΑ

Εξόφληση χρεών σε 36 μηνιαίες δόσεις
Σε 36 μηνιαίες δόσεις θα μπορούν να εξοφλούν τα χρέη τους οι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, με την προϋπόθεση της καταβολής των τρεχουσών εισφορών, σύμφωνα με όσα προβλέπει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Με το νομοσχέδιο η κυβέρνηση καθορίζει ενιαίο σύστημα ρύθμισης των ασφαλιστικών εισφορών και των οφειλών των εργοδοτών στα ασφαλιστικά ταμεία, προκειμένου να αυξήσει τα έσοδα των Ταμείων. Το οφειλόμενο ποσό συμπεριλαμβάνει κύριες οφειλές, προσαυξήσεις, πρόσθετα τέλη, πρόστιμα κ.α. έξοδα αναγκαστικών μέτρων.
Η μηνιαία δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη του ποσού των 200 ευρώ (η διμηνιαία των 400 ευρώ) και προκειμένου για οφειλέτες του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ του ποσού των 100 ευρώ (η διμηνιαία των 200 ευρώ).
Όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο, εάν ο οφειλέτης αδυνατεί να καταβάλει την προβλεπόμενη δόση μέχρι και τέσσερις συνεχόμενους μήνες ή έξι μήνες για τους οφειλέτες του ΟΓΑ, μπορεί να συνεχίσει κανονικά την καταβολή από τον επόμενο μήνα. Το 36μηνο παρατείνεται τόσους μήνες όσοι είναι οι μήνες της μη καταβολής της δόσης.
Συνολικά, η οφειλή μπορεί να τακτοποιηθεί μέχρι και σε 48 δόσεις.
Επίσης, προβλέπεται ότι σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης των καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών παρέχεται έκπτωση 40% επί των πρόσθετων τελών. Σε περίπτωση τμηματικής εξόφλησης, παρέχεται έκπτωση είκοσι τοις εκατό (20%) επί των πρόσθετων τελών. Το ποσό μείωσης των πρόσθετων τελών στην περίπτωση τμηματικής καταβολής επιμερίζεται ισόποσα σε όλες τις δόσεις.
Πηγή: ΘΑΡΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα