Τρίτη 29 Απριλίου 2014

«Σπάνε» οχήματα στους επικίνδυνους δρόμους της Κυπαρισσίας (φωτογραφίες)

Οργή και αγανάκτηση εκφράζουν καθημερινά οι κάτοικοι και επισκέπτες της Κυπαρισσίας από την επικινδυνότητα των δρόμων της πόλης, με πολλούς, μάλιστα, να σκέφτονται το παράδειγμα άλλων που έχουν ήδη καταθέσει αγωγές για τις ζημιές στα οχήματά τους κατά του Δήμου Τριφυλίας.
 
Οι δρόμοι στην πόλη, παρά τις εργολαβίες με δημοπρασίες ή ίσως και αναθέσεις, για αποκαταστάσεις, συντηρήσεις και ασφαλτοστρώσεις - τσιμεντοστρώσεις, είναι σε τραγική κατάσταση και άκρως επικίνδυνοι για τη διέλευση οχημάτων, δικύκλων, ακόμη και για να τους περπατήσουν πεζοί!
Ακόμη και αυτοί που σχετικά πρόσφατα ασφαλτοστρώθηκαν είναι σε τραγική κατάσταση και δε θα ήταν υπερβολή να αναφερθεί πως τείνουν να γίνουν απροσπέλαστοι. Δρόμοι με λακκούβες, με γρανιά και στις οδούς που πέρασαν τα δίκτυα αποχέτευσης ή ομβρίων, τα φρεάτια μες στη μέση του δρόμου να προεξέχουν αρκετούς πόντους πάνω από το οδόστρωμα. Κίνδυνος - θάνατος για οχήματα και δίκυκλα, αλλά και πεζούς.

Οι οδηγοί πριν περάσουν από τους συγκεκριμένους δρόμους κάνουν το σταυρό τους μη συναντήσουν, από την απέναντι κατεύθυνση, όχημα, επειδή θα πρέπει να ρίξουν το όχημά τους στη γούβα ή στο φρεάτιο!
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν υποστεί ζημιές, κυρίως στα λάστιχα των αυτοκινήτων τους και εξετάζουν το ενδεχόμενο να κινηθούν μαζικά κατά παντός υπευθύνου και πρωτίστως κατά του Δήμου. Ήδη κάτοικος της περιοχής έχει κάνει αγωγή στο Δήμο και το θέμα που πήρε δικαστική οδό, συζητήθηκε σε προηγούμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.
Παρά τις αγωνιώδεις εκκλήσεις πολιτών, που πολλές φορές έχουν απευθυνθεί στο Δήμο και τους αρμόδιους αυτοδιοικητικούς παράγοντες, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάτι.
Άραγε, δεν αρκούν οι ζημιές οχημάτων και δικύκλων και οι ελαφριοί τραυματισμοί πολιτών εξαιτίας των δρόμων; Πρέπει να συμβούν χειρότερα για να γίνει η αποκατάσταση; Με πασαλείμματα δε λύνεται το πρόβλημα. Παρεμβάσεις σοβαρές χρειάζονται, όπως και μελέτες και δημοπρασίες!
 
Του Ηλία Γιαννόπουλου




















tharrosnews.gr

1 σχόλιο:

  1. Στα Σάλωνα σφάζουν αρνιά
    και στον Κριό κριάρια!!!!!!
    Τι λες ρε Καραμίχαλε; έχεις υπόψη σου τι γίνεται στα Φιλιατρά;
    Βομβαρδισμένος τόπος! Κρανίου τόπος!!!!!!
    Μη χειρότερα...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα