Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΚΑΤΣΙΒΕΛΑ


"ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΩΛΥΜΑ ΕΚΛΟΓΙΜΟΤΗΤΑΣ Γ...":
Έωλοι είναι οι ισχυρισμοί δια των οποίων αποπειράται να απαντηθούν τα ερωτήματα που αβίαστα προκύπτουν για, νόμιμους, βάσιμους και πραγματικούς λόγους που συντρέχουν για κώλυμα εκλογιμότητας του Υποψηφίου Δημάρχου Τριφυλίας – ΔΙΟΙΚΗΤΗ της της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτ. Ελλάδος κου Παναγιώτη Κατσίβελα, με Δελτίο Τύπου του Συνδυασμού του.
Αντί απαντήσεων, ανακοινώθησαν πολιτικές θέσεις οι οποίες δεν ανάγονται στα ερωτήματα για κώλυμα εκλογιμότητας και τίθεται επιμόνως κατ΄ επανάληψη αναφορά σε διάταξη του αρθρ. 14 Ν. 3979/2011. Ο ν. 3979/2011 «Για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και λοιπές διατάξεις», δεν σχετίζεται στο ελάχιστο με τα ερωτήματα για κώλυμα εκλογιμότητας και το αναφερθέν άρθρο 14 αφορά εις τα Αντίγραφα εγγράφων. Ερωτήματα για κώλυμα εκλογιμότητας απαντώνται, πάντως, από το Σύνταγμα της Ελλάδος, τους νόμους του κράτους και τα αρμόδια Δικαστήρια. Το ζήτημα της νομικής φύσης του ελέγχου των εκλογών έχει συζητηθεί ευρέως ιδίως στην ελληνική επιστήμη εις την οποίαν ο έλεγχος των εκλογών θεωρείται ως δικαστική πράξη. Ειδικότερα, αποτελεί πράξη της συνταγματικής δικαιοσύνης.
Εις το Ελληνικό Δίκαιο οι εκλογικές διαφορές κατατάσσονται στις διοικητικές διαφορές. Διάφορες νομικές απόψεις υπάρχουν μόνον ως προς την ειδικότερη φύση τους και μάλιστα την κατάταξή τους σε διοικητικές διαφορές ουσίας (υποκειμενικές διαφορές) ή σε διοικητικές διαφορές ακυρώσεως (αντικειμενικές διαφορές). Έχει υποστηριχθεί στην Ελληνική επιστήμη ότι πρόκειται για διοικητικές διαφορές ουσίας με την βάσιμη αιτιολογία ότι ο εκλογικός Δικαστής έχει και εξουσία μεταρρύθμισης της απόφασης που ανακηρύσσει τους εκλεγέντες. Υποστηρίζεται όμως και αντίθετη άποψη υπέρ της οποίας συνηγορούν ιδίως ο προέχοντος αντικειμενικός χαρακτήρας της εκλογικής δίκης και η απόλυτη φύση (erga omnes) του παραγομένου δεδικασμένου από τον εκλογικό δικαστή. Για το λόγο αυτό κρατούσα είναι η θεωρία ότι οι εκλογικές διαφορές αποτελούν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα διαφορών ουσίας οι οποίες δεν είναι συγχρόνως και υποκειμενικές! Ενόψει της ιδιομορφίας αυτής οι εκλογικές διαφορές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως διοικητικές διαφορές sui generis. Τόσο με το Σύνταγμα της Ελλάδος όσο και με τους νόμους του κράτους κατοχυρώνεται και ρυθμίζεται ο θεσμός των κωλυμάτων εκλογιμότητας και των ασυμβιβάστων για τους Δημάρχους, τους δημοτικούς ή τοπικούς συμβούλους και τους εκπροσώπους τοπικών κοινοτήτων. Τα κωλύματα εκλογιμότητας θεσπίστηκαν για να πραγματώσουν ένα πολιτειακό δέον και έχουν την έννοια ότι η έγκυρη ανακήρυξη στο αξίωμα του Δημάρχου, του δημοτικού ή τοπικού συμβούλου και του εκπροσώπου τοπικής κοινότητας προϋποθέτει ότι δεν συντρέχουν στο πρόσωπου του υποψηφίου και εκλεγέντα ιδιότητες σχετικές με την άσκηση Δημόσιας εξουσίας ικανές να επηρεάσουν αθέμιτα το φρόνιμα του εκλογέα. Τα κωλύματα εκλογιμότητας έχουν προκαλέσει άφθονη νομολογία του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου που, με σημαντικό αριθμό αποφάσεων, έχει ερμηνεύσει εξαντλητικά τις περιπτώσεις αυτών. Η νομολογία του Δικαστηρίου διευρύνει την έννοια του δημοσίου υπαλλήλου περιλαμβάνοντας σε αυτούς κατηγορίες προσώπων, όπως εν προκειμένω οι υπάλληλοι Ε.Θ. με Βαθμό πρώτο (1ο) που ασκούν καθήκοντα επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης ή Διεύθυνσης Οργανισμών και Νομικών Προσώπων του Δημοσίου, όπως το προσωπικό που ασκεί Διοίκηση, ήτοι Διοικητές/Υποδιοικητές. Η κριτική που ασκήθηκε από τη θεωρία στη νομολογία αυτή δεν βρήκε ανταπόκριση στον αναθεωρητικό νομοθέτη, ο οποίος και δικαίωσε την ερμηνεία του ΑΕΔ. Αποφάσεις του ΑΕΔ ως εκλογοδικείου ήχθησαν ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Στρασβούργο), από το οποίο, όμως, δεν έγιναν δεκτές οι αιτιάσεις των προσφευγόντων για παραβάσεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), καθώς το Δικαστήριο έκρινε ότι το ΑΕΔ αποφαίνεται κυριαρχικά ως προς την ερμηνεία των περιπτώσεων που συνιστούν κωλύματα εκλογιμότητας κατά το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους.

11 σχόλια:

  1. πφφφφφφφφφφ μπουχτισα πια με το αν υπαρχει η οχι ασυμβιβαστο.... ΤΕΛΙΚΑ ΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΤΡΕΜΕΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΣΙΒΕΛΑ? ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΚΑΙ Χ Ε Σ Τ Η Κ Α Μ Ε ΓΙΑ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΜΑ...ΚΙΕΣ! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΜΕΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ.....
    ΑΡΑΓΕ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΛΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΒΓΕΙ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ, Ο ΚΑΤΣΙΒΕΛΑΣ,
    ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ Ο ΓΑΜΟΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O Kos Κατσίβελας είπε ότι είπε!
    Οφείλουν και ο Κος Ανδρινόπουλος και ο Κος Θεωρακόπουλος και ο Κος Κουκούμης να πουν τώρα ότι έχουν να πούν!
    Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους!
    Γιατί καλοί φίλοι είμαστε όλοι και όλοι νοιαζόμαστε για το καλό του Τριφυλιακού και γενικώτερα του Ελληνικού λαού!!! Περιμένω.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλό είναι να τελειώνετε με όλα αυτά και να δεχτείτε ότι πει ο νόμος, αφού είναι σίγουρο ότι μετά τις εκλογές οι χαμένοι, αν υπάρξουν, θα προσφύγουν στην Δικαιοσύνη!!! Τελεία και παύλα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ!
      ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΠΕΙΡΕΑΣΤΕΊ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΙΤΕ ΘΕΤΙΚΑ ΕΙΤΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ή ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ Κου ΚΑΤΣΙΒΕΛΑ!!!
      ΕΥΚΟΛΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ!!!!!

      Διαγραφή
  6. ΑνώνυμοςΜαΐου 02, 2014

    Y Π Α Ρ Χ Ε Ι Α Σ Υ Μ Β Ι Β Α Σ Τ Ο ! ! ! !
    Τ Ε Λ Ε Ι Α Κ Α Ι Π Α Υ Λ Α ! ! ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑνώνυμοςΜαΐου 02, 2014

    Ο ΚΑΤΙΣΒΕΛΑΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΤΕΛΟΣ. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑνώνυμοςΜαΐου 02, 2014

    Υ Π Α Ρ Χ Ε Ι Σ Υ Μ Β Α Τ Ο ! ! !
    Τ Ε Λ Ε Ι Α Κ Α Ι Π Α Υ Λ Α ! ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑνώνυμοςΜαΐου 02, 2014

    Οι αγώνες κερδίζονται στο γήπεδο
    όχι στα χαρτιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΜΕΜαΐου 02, 2014

    ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ!
    ΠΡΩΤΟΝ: Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΨΗΦΗΧΣΕΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΤΗΜΕΝΟΥΣ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!!!
    ΔΕΥΤΕΡΟ: ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΙΟ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ. ΔΙΣΤΥΧΩΣ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΧΡΕΩΣΟΥΝ ΣΤΟ...... ΓΙΩΡΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟ.
    ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα