Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

ΒΟΥΛΗ - Ερώτηση στον Καμμένο για το στρατόπεδο Καλαμάτας !!!


Αθήνα, 14 Μαρτίου 2017

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: Τον Αξιότιμο Υπουργό Εθνικής Άμυνας

ΘΕΜΑ: Η πολιτική διγλωσσία του κ. Καμμένου απειλεί τη λειτουργία του στρατοπέδου «Παπαφλέσσα» στην Καλαμάτα
 
Πολιτική δοκιμασίας των αντοχών των φορέων, πολιτών και εργαζομένων στο στρατόπεδο «Παπαφλέσσα» στην Καλαμάτα εφαρμόζει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος. Αφορμή είναι η πολιτική διγλωσσία του κ. Καμμένου αναφορικά με τη λειτουργία του στρατοπέδου, ενός εκ των πιο σύγχρονων και συνάμα ιστορικότερων μονάδων στη χώρα, αλλά και του ιστορικού 9ου Συντάγματος Πεζικού «Γιαννιτσά» που εδρεύει σε αυτό.
Η στάση του Υπουργού αντικατοπτρίζεται στις αντιφατικές δηλώσεις του, όταν ενώπιον του Δημάρχου Καλαμάτας κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων με αφορμή τον εορτασμό απελευθέρωσης της πόλης, την 23η Μάρτιου 2015, διαβεβαίωνε ότι το στρατόπεδο θα παραμείνει, αλλά με μικρότερη πληρότητα, επισημαίνοντας «Ο κ. Δήμαρχος ανησυχούσε για τη μονάδα του στρατού. Η μονάδα του στρατού θα παραμείνει με τις απαιτούμενες δυνάμεις, οι οποίες χρειάζονται για να λειτουργεί το στρατόπεδο». Την άποψη αυτή δε συμμερίστηκε ο κ. Καμμένος σε ομιλία του στη Βουλή, στις 2.6.2016, όταν στηλίτευσε, δια μίαν εισέτι φοράν, την προηγούμενη κυβέρνηση για έλλειψη πνεύματος εξοικονόμησης πόρων στον τομέα της Εθνικής Άμυνας, προμηνύοντας εμμέσως το κλείσιμο του στρατοπέδου, δηλώνοντας σκωπτικά «Δεν φυλάγεται η Καλαμάτα από τον Ομέρ Βρυώνη, για να έχει στρατεύματα».Σε συνέχεια των πληροφοριών, οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας και αναφέρονται σε επικείμενο σχεδιασμό περί κατάργησης Κέντρων Εκπαιδεύσεως του Στρατού Ξηράς, οι εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πολιτικής, αυτοδιοικητικής, πνευματικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής της Καλαμάτας απέδωσαν στις 10 Μαρτίου ομόφωνο ψήφισμα για την παραμονή σε λειτουργία του στρατοπέδου «Παπαφλέσσα», επικαλούμενοι μια σειρά παραμέτρων, μεταξύ αυτών: το οικονομικό όφελος από τη μειωμένη ανάγκη συντήρησης των προσφάτως ανακαινισμένων εγκαταστάσεων, τη δυνατότητα εκπαίδευσης νεοσύλλεκτων στο ύπαιθρο όλο το χρόνο, λόγω των ήπιων κλιματολογικών συνθηκών, αλλά και τη δέσμευση του Δήμου Καλαμάτας να συμβάλει οικονομικά στη λειτουργία του στρατοπέδου, εφόσον το οικονομικό κριτήριο προκριθεί για τη διατήρησή του ως Κέντρου Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων.
Συνεπώς, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1. Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας αναφορικά με τη λειτουργία του στρατοπέδου «Παπαφλέσσα» στην Καλαμάτα και του 9ου Συντάγματος Πεζικού «Γιαννιτσά» που εδρεύει σε αυτό;
Ο ερωτών βουλευτής,
Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης
Βουλευτής Β΄ Αθηνών, Νέα Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα