Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

ΔΝΤ: Ας κλείσει η συμφωνία και μετά βλέπουμε για τις δεσμεύσεις της ΝΔ

Οι διαφορές Αθήνας-θεσμών στο θέμα του συνταξιοδοτικού και των εργασιακών εξακολουθούν να υπάρχουν.
dnt-paramenei-to-xasma-sto-thema-twn-suntaksewn--ta-ergasiakaΑυτό διαμήνυσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, αναφερόμενος στις συζητήσεις που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες. Την ίδια στιγμή, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το ΔΝΤ να ζητήσει διαβεβαιώσεις από την αντιπολίτευση στην περίπτωση που το Ταμείο αποφασίσει να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα. Ξεκαθάρισε ωστόσο πως η στιγμή αυτή απέχει ακόμη.
«Έχει υπάρξει πρόοδος αλλά θα απαιτηθεί περισσότερη δουλειά για να γεφυρωθούν οι εναπομείνασες διαφορές. Κοιτάμε το συνταξιοδοτικό και τα εργασιακά» είπε χαρακτηριστικά, ενώ αρνήθηκε να αναφερθεί στο χρόνο ολοκλήρωσης των συζητήσεων.
«Οι ζητήσεις συνεχίζονται στις Βρυξέλλες μεταξύ των αρχών και των θεσμών. Το ΔΝΤ είναι εκεί. Δεν θα κάνω υποθέσεις για το χρόνο ολοκλήρωσης τους, αλλά κινούμαστε όσο πιο γρήγορα μπορούμε», είπε ο κ. Ράις.
Στο ερώτημα αν το ΔΝΤ θα ζητήσει από την αντιπολίτευση διαβεβαιώσεις για τη συνέχιση των υπό διαμόρφωση πολιτικών ο Ράις είπε πως δεν έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο, αλλά δεν απέκλεισε να συμβεί στο μέλλον.
«Για εμάς είναι σημαντικό να υπάρχει ισχυρή ιδιοκτησία για την επιτυχία του προγράμματος. Δεν έχουμε επαφή με τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Αλλά είναι αληθές ότι έχουμε ζητήσει στο παρελθόν συναίνεση από την αντιπολίτευση. Ωστόσο, αυτό το ζητάμε όταν υπάρχει συμφωνία στην κατεύθυνση ενός προγράμματος. Προς το παρόν απέχουμε από αυτό», τόνισε.
Ο κ. Ράις επιβεβαίωσε ότι η επικεφαλής του Ταμείου και ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν συζήτησαν πρόσφατα για την Ελλάδα, ενώ σημείωσε πως δεν υπάρχει αλλαγή στη στάση ή την οπτική της αμερικανικής κυβέρνησης για το θέμα της Ελλάδας, εξ όσων ο ίδιος γνωρίζει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα