Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Η Moody’s χτυπά το καμπανάκι για νέα υποβάθμιση της Τουρκίας

Ο τούρκος πρόεδρος Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν
(EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE HANDOUT)
Στην ανακοίνωσή του, ο οίκος αξιολόγησης σημειώνει πως η Τουρκία έχει χτυπηθεί λόγω της πολιτικής αστάθειας που ακολούθησε την απόπειρα πραξικοπήματος, της αμφισβήτησης της ανεξαρτησίας της κεντρικής τράπεζας και της επιβράδυνσης της ανάπτυξης.
Πηγή: ΑΜΠΕ/Reuters
Ο οίκος αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε σε «αρνητική», από «σταθερή», την προοπτική του κρατικού αξιόχρεου της Τουρκίας, επικαλούμενος τη συνεχιζόμενη αποδυνάμωση των θεσμών στη γείτονα χώρα.
Πρόκειται για νέο πλήγμα σε για την τουρκική οικονομία, η οποία δυσκολεύεται να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.
Άλλοτε μία από τις πλέον υποσχόμενες αναπτυσσόμενες οικονομίας, η Τουρκία έχει χτυπηθεί από τις εντεινόμενες ανησυχίες των επενδυτών εξαιτίας της πολιτικής αστάθειας που ακολούθησε την απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου, της αμφισβήτησης της ανεξαρτησίας της κεντρικής τράπεζας και της επιβράδυνσης της ανάπτυξης.
«Οι ενέργειες που αναλήφθηκαν για να μειωθεί η αντίσταση έναντι της κυβέρνησης από τον περασμένο Ιούλιο υπονόμευσαν το διοικητικό δυναμικό της χώρας και έπληξαν την εμπιστοσύνη του ιδιωτικού τομέα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Moody's.
«Εν μέρει συνεπεία αυτού, η Τουρκία αντιμετώπισε περαιτέρω επιβράδυνση της ανάπτυξής της».
Ο οίκος επιβεβαίωσε ότι τοποθετεί στη βαθμίδα Ba1, στο επίπεδο των «σκουπιδιών», κατά την ορολογία των αγορών, το αξιόχρεο των κρατικών τίτλων της Τουρκίας.
Όταν η Moody’s είχε υποβαθμίσει πέρυσι την Τουρκία στο επίπεδο των σκουπιδιών, είχε επικριθεί έντονα από την κυβέρνηση και τον πρόεδρο Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αλλά οι άλλοι μεγάλοι οίκοι τον μιμήθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα