Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ !!!Έρχεται το ψυχρότερο Πάσχα των τελευταίων ετών...


Το μοντέλο πρόβλεψης καιρού Αμερικάνικων προδιαγραφών CFS δίνει τις πρώτες εικόνες για τον καιρό το φετινό Πάσχα, τόσο μέσα στη Μεγάλη εβδομάδα όσο και την Κυριακή του Πάσχα.
Τα προγνωστικά στοιχεία θέλουν τόσο την Μεγάλη εβδομάδα όσο και την Κυριακή του Πάσχα, ιδιαίτερα άστατο καιρό με καταιγίδες και χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά και τα βουνά σε βόρεια και κεντρική Ελλάδα, γεγονός πολύ θετικό για τα χιονοδρομικά κέντρα, αν αναλογιστεί κανείς ότι κάποιο θα επιλέξουν να κάνουν εκεί Πάσχα.
Φαίνεται το χιόνι στα χιονοδρομικά κέντρα να μένει ως τουλάχιστον και το Πάσχα αν επαληθευτούν φυσικά τα προγνωστικά στοιχεία του CFS μοντέλου. Γενικότερα θα επικρατήσουν χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, με τις ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης, να κατεβαίνουν ασυνήθιστα χαμηλά για Απρίλιο μήνα, ρίχνοντας τον υδράργυρο σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.
Τέλος αν αναλογιστούμε πως τα τελευταία χρόνια, το Πάσχα έχουμε καλό καιρό με υψηλές θερμοκρασίες, φέτος το Πάσχα μπορεί να λάβει την σκυτάλη του πιο ψυχρού Πάσχα των τελευταίων τουλάχιστον 10 ετών.
Γενικότερα πάντως, ο καιρός θα θυμίζει Χειμώνα ως και τον Απρίλιο, κάτι που είχε συμβεί ξανά το 2003, όπου είχε χιονίσει και μέσα στη Θεσσαλονίκη...
Πηγή: greek-weather.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα