Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Εμφάνιση rachel (2).jpg
19 Μαρτίου 2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Ραχήλ Μακρή μάρτυρας κατά της σύμβασης του Ελληνικού Δημοσίου με την κοινοπραξία Fraport για τα αεροδρόμια

Με την υπ’ αρίθμ. 195/27-10-2011 Απόφαση (ΦΕΚ 2501/Β/4.11.2011) της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, μεταβιβάστηκε στο Ταμείο το προβλεπόμενο στην περίπτωση (γ) της παραγράφου 8 του άρθρου 22 του Νόμου 3913/2011 δικαίωμα παραχώρησης των δικαιωμάτων που αφορούν στη χρήση, διαχείριση, ανάπτυξη, επέκταση, συντήρηση και εκμετάλλευση των 37 περιφερειακών αεροδρομίων στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων και των δικαιωμάτων διαχείρισης, διοίκησης και εκμετάλλευσης των κινητών και ακινήτων που σχετίζονται με τη λειτουργία των αεροδρομίων, καθώς και των χώρων εμπορικής ή άλλης χρήσης που βρίσκονται μέσα ή κοντά στα αεροδρόμια, υπό τους όρους που καθορίζει η ανωτέρω διάταξη.
Τον Ιούλιο του 2015 η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εκχώρησε τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια σε εγχώρια και ξένα συμφέροντα.
Στην σύμβαση παραχώρησης που υπέγραψαν το «πραγματικό τίμημα» ανέρχεται σε 600 εκατ., ενώ δεν προβλέπονται ρήτρες για την ανάπτυξη των αεροδρομίων και την αναβάθμιση των υποδομών.

Επιπλέον, το ελληνικό δημόσιο μπαίνει εγγυητής των δανείων της Fraport και την επιχορηγεί με το ‘τέλος Ανάπτυξης και Εκσυγχρονισμού Αεροδρομίων’, το οποίο σε βάθος 10ετίας, ανέρχεται στα 150 εκατ. ετησίως.
Τα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης, των Χανίων και της Σκιάθου, τα οποία συγχρηματοδοτούνται από την Ε.Ε. θα δοθούν ‘ετοιμοπαράδοτα’ στη Fraport.
Η σύμβαση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι σκανδαλώδης και βλαπτική για το δημόσιο συμφέρον για αυτό και μετά από πρόσκληση της ΟΣΥΠΑ συμπράττω στο μέτωπο αντίστασης για την ακύρωση της αγοροπωλησίας της περιουσίας του ελληνικού λαού και συμμετέχω ως μάρτυρας στην μήνυση που κατέθεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η Ομοσπονδία Συλλόγων υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κατά της σύμβασης του Ελληνικού Δημοσίου με την κοινοπραξία Fraport – Slentel για την πώληση των ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων.
Δηλώνω παρούσα στους αγώνες που θα δοθούν απέναντι στο καθεστώς και στην «αποικιοποίηση» της πατρίδος μου.
Μέχρι την Νίκη Πάντα.
Ραχήλ Μακρή
Πρώην Βουλευτής Ν. Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα