Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΧΟΛΕΙΩΝ «Μονόλογοι από το Αιγαίο»

Εμφάνιση 17159094_10210215042991448_1406393695511406540_o.jpg

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΧΟΛΕΙΩΝ «Μονόλογοι από το Αιγαίο»
το ταξίδι και τα όνειρα ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων Παρουσίαση Θεατρικών δρώμενων από μαθητές με αφορμή τα κείμενα του βιβλίου «Μονόλογοι από το Αιγαίο»
 Καλαμάτα, 19 Μαρτίου 2017, 6 μ.μ. Αμφιθέατρο Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας 
Είσοδος:ελεύθερη 

Την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017, στις 6 μ.μ. 253 μαθητές 15 σχολείων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας ζωντανεύουν σκέψεις, αναμνήσεις, συναισθήματα και όνειρα ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων, που πέρασαν το Αιγαίο με την ελπίδα να ζήσουν σε έναν κόσμο που μας αγκαλιάζει όλους. Διεθνής Ημέρα Δράσης «Μονόλογοι από το Αιγαίο» 
Το φεστιβάλ «Μονόλογοι από το Αιγαίο» στην Καλαμάτα βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο και είναι μέρος της Διεθνούς Ημέρας Δράσης 2017 «Μονόλογοι από το Αιγαίο». 
Ως τέτοια ορίστηκε η 21η Μαρτίου 2017, Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων, από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA) και με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα. 
Την ημέρα αυτή θα πραγματοποιηθούν δράσεις και εκδηλώσεις σε πολλά σχολεία της χώρας και του εξωτερικού, που θα παρουσιαστούν μέσω της ιστοσελίδας aegeanmonologues.theatroedu.gr 
Το βιβλίο «Μονόλογοι από το Αιγαίο» Αποτελεί συλλογή 28 μαρτυριών ασυνόδευτων παιδιών από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Ιράν, το Μαρόκο και την Αίγυπτο. Τα παιδιά αυτά, που διαμένουν σε ξενώνες φιλοξενίας, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και έφτασαν μόνα τους στην Ελλάδα, διασχίζοντας το Αιγαίο. 
Οι «Μονόλογοι από το Αιγαίο» είναι το αποτέλεσμα κύκλου θεατρικών βιωματικών εργαστηρίων, που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ευαισθητοποίησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για ζητήματα προσφύγων «Κι αν ήσουν εσύ;». 
Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα και είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον IDEA, τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Το βιβλίο διανέμεται δωρεάν. 
Σχολεία που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ της Καλαμάτας στις 19 Μαρτίου 2017 
Το Νηπιαγωγείο Αρφαρών, το 1ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων, το 2ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων, το Νηπιαγωγείο Θουρίας, το 14ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας, το Νηπιαγωγείο Πεταλιδίου, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, το 21ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, το Δημοτικό Σχολείο Χαρακοπιού, τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Καλαμάτας, το 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, το 7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, το Γυμνάσιο Καρδαμύλης, το 1ο ΓΕΛ Καλαμάτας, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών Γεωργίας Τζήλου, Γαρυφαλιάς Τεριζάκη, Παρασκευής Κουσαρίδα, και Ανδρονίκης Λέκκα, Δώρας Παπαδοπούλου, Πωλίνας Γαϊτανάρου, Άννας- Χαράς Τενέντε, Ασπασίας Τσώνη, Αιμιλίας-Κωνσταντίας Κρεμμύδα, Σταυρούλας Γιαννακοπούλου, Χριστίνας Δίμιζα, Αναστασίας Αποστολοπούλου, Πέρσας Κοτσονούρη, Δήμητρας Τζανετάκη, Ελένης Δημητρακοπούλου, Κατερίνας Ζέρβα και Αναστασίας Παππά, ενώνουν δημιουργικά τις φωνές τους με κοινό στόχο να δώσουν φωνή στους συνομήλικούς τους, που αναγκάστηκαν να χάσουν την παιδική τους ηλικία από τον πόλεμο, τις διώξεις και τις στερήσεις. 
Υποστήριξη –σκηνική σύνθεση: Χριστίνα Δίμιζα Συντονισμός τοπικής εκδήλωσης : Ομάδα Εργασίας Εκπαιδευτικών Μεσσηνίας στο πλαίσιο του Προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;» Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Με την υποστήριξη της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας. Πληρ.:2106541600/www.Theatroedu.gr/http://aegeanmonologues.theatroedu.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα