Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι 6 χωριών του Δήμου Οιχαλίας για τα πυρηνελαιουργεία: Μετρήσεις και αυτοψία τώρα

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΟΙΧΑΛΙΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΨΙΕΣ
“Φτάνει πια με την υποβάθμιση της υγείας και της ζωής μας”, λένε οι κάτοικοι 6 χωριών του Δήμου Οιχαλίας που πλήττονται αυτό το διάστημα από τη λειτουργία κάποιων πυρηνελαιουργείων. “Για αποπνικτική ατμόσφαιρα” κάνει λόγο και ο Δήμος Οιχαλίας, που στέκεται στο πλευρό των κατοίκων, ζητώντας ήδη εδώ και 10 μέρες από την ΠΕ Μεσσηνίας να γίνουν μετρήσεις και αυτοψία, προκειμένου να διαπιστωθούν ποιοι είναι αυτοί που παραβιάζουν τον νόμο.
TI ANAΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ
“Την 15/1/2020 με έγγραφό μας, προς το Τμήμα Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας Π.Ε. Μεσσηνίας το οποίο κοινοποιήθηκε και στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ζητήσαμε να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες (αυτοψίες και μετρήσεις, οι οποίες επιθυμούσαμε να κοινοποιηθούν και στο Δήμο μας), δεδομένης της αποπνικτικής

ατμόσφαιρας που επικρατεί και της έντονης αγανάκτησης των κατοίκων των Τοπικών Κοινοτήτων Κατσαρού, Μερόπης, Σκάλας, Σολακίου, Τσουκαλαιϊκων και Μελιγαλά, εξαιτίας της λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων που δραστηριοποιούνται στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά.
Η εν λόγω αγανάκτηση είναι δικαιολογημένη και το γεγονός χρήζει άμεσης λύσης. Αξίζει να σημειωθεί πως το γεγονός αυτό συμβάλλει καταλυτικά στην περαιτέρω υποβάθμιση του περιβάλλοντος και κατ’ επέκταση στην επιδείνωση των συνθηκών διαμονής των κατοίκων των ανωτέρω τοπικών κοινοτήτων.
Το εν λόγω έγγραφο προσυπογράφεται από τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Κατσαρού, Μερόπης, Σκάλας, Τσουκαλαιϊκων, Σολακίου και Μελιγαλά”. messinialive


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα