Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

ΝΔ: Επιβάλλει κομματική πειθαρχία για την τροπολογία μη υποβιβασμού ΠΑΟΚ και Ξάνθης

Βαρύνουσα σημασία δίνει η Νέα Δημοκρατία στην τροπολογία η οποία επί της ουσίας μετατρέπει την ποινή υποβιβασμού, σε αφαίρεση βαθμών για τις ποδοσφαιρικές ομάδες του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης. Για το λόγο αυτό ο πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θέτει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στη μία το μεσημέρι.
Αυτό σημαίνει ότι όποιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δεν ψηφίσει την τροπολογία του υπουργείου Πολιτισμού, θα τεθεί άμεσα εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας. Αυτό που επιθυμεί η κυβέρνηση είναι «να ψηφίσουν άπαντες την τροπολογία», όπως αναφέρουν πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου.
Η εκτίμηση που υπάρχει πάντως από το κυβερνητικό στρατόπεδο είναι ότι δεν πρόκειται

να υπάρξουν αδικαιολόγητες απουσίες.
Πέτσας: Δεν θα υπάρχει πρόβλημα με την ονομαστική ψηφοφορία
«Δεν πιστεύουμε ότι θα υπάρχει πρόβλημα με την ονομαστική ψηφοφορία» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στον ΣΚΑΪ και συμπλήρωσε πως «το θέμα του ποδοσφαίρου δεν προκάλεσε κυβερνητική κρίση».
Όπως εξήγησε «το θέμα του ποδοσφαίρου είναι ένα δύσκολο θέμα διότι απευθύνεται κυρίως στο θυμικό» προσθέτοντας πως «αυτό που έχει σημασία αυτή την στιγμή με την νομοθετική πρωτοβουλία που είναι στην Βουλή και ψηφίζεται σήμερα είναι να διαφυλαχθεί η ενότητα και να μην εκτραχυνθεί η κατάσταση. Οι υπόλοιπες πρωτοβουλίες που θα δείτε στο επόμενο διάστημα σχετίζονται συνολικά με το θέμα του ποδοσφαίρου και της διαχείρισης του επομένως θα ήθελα να διαφυλαχθώ σε σχέση με αυτά που θα δείτε στο ποδόσφαιρο τα οποία δεν σχετίζονται με ποινές μόνο αλλά με ολόκληρη οργάνωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα