Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Kατέβηκαν στην Καλαμάτα οι αγρότες για να διαμαρτυρηθούν για την κυβερνητική πολιτική

Στο κέντρο της Καλαμάτας βρέθηκαν νωρίς σήμερα το μεσημέρι αγρότες από τους Γαργαλιάνους, το Χανδρινού και τη Μεσσήνη για να διαμαρτυρηθούν για την κυβερνητική πολιτική, για τη χαμηλή τιμή στο ελαιόλαδο, και να διεκδικήσουν μείωση των ασφαλιστικών τους εισφορών, άμεση πληρωμή των προϊόντων τους κατά την παράδοση, κατώτερες εγγυημένες τιμές, να αυξηθεί το αφορολόγητο όριο, μειωμένο αγροτικό ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, και έργα υποδομών.
Είχαν προηγηθεί νωρίτερα το πρωί προσυγκεντρώσεις σε Γαργαλιάνους, Καζάρμα, Χανδρινού, Μεσσήνη, και Φιλιατρά και στη συνέχεια όλοι μαζί με ότι όχημα είχε ο καθένας και μαύρες σημαίες έφτασαν στην Καλαμάτα. Η συγκέντρωση των αγροτών κορυφώθηκε στο Διοικητήριο, όπου και αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε

με τον αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλο.ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

Σύμφωνα με τα αιτήματα των αγροτών από τους αγροτοκτηνοτροφικούς συλλόγους της Μεσσηνίας
“Συνεχίζουμε καθημερινά να διεκδικούμε:
1. Κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα ικανό για επιβίωση .
2. Να σταματήσει το αίσχος των ανοιχτών τιμών , και απαιτούμε την άμεση πληρωμή των αγροτικών προϊόντων κατά την παράδοση τους για να μπορούν να αντιμετωπιστούν τα «κανόνια» των έμπορων με την κατάθεση εγγυητικών επιστολών στην τράπεζα ώστε να έχουν το δικαίωμα στο εμπόριο την διακίνηση των προϊόντων. Κρατικός έλεγχος για τις παράνομες Ελληνοποιήσεις, οι οποίες υποβαθμίζουν τα αγροτικά προϊόντα.
3. Να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές του ΕΦΚΑ και να αποσυνδεθεί ο υπολογισμός τους από το Καθαρό φορολογητέο εισόδημα. Αύξηση των εξευτελιστικών αγροτικών συντάξεων , μείωση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης , αποκλειστικά δημόσια υγεία και πρόνοια .
4. Να μην μειωθεί το αφορολόγητο όριο που κατέκτησαν οι αγρότες στα μπλόκα αλλά να αυξηθεί. Φορολογία σε πραγματικό εισόδημα , κατάργηση προκαταβολής φόρου και τεκμηρίων διαβιώσεις .
5. Κόστος παραγωγής:
• Αφορολόγητο πετρέλαιο
• μείωση τιμής αγροτικού ρεύματος
• κατασκευή αναγκαίων έργων υποδομής ( αγροτική οδοποιία , αρδευτικά , αντιπλημμυρικά )
6. Άμεση καταβολή αποζημιώσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα . Άμεση κάλυψη των φετινών καταστροφών , αλλαγή αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ , κρατικός φορέας που θα καλύπτει το 100 % της πραγματικής ζημιάς που θα έχει υποστεί ο παραγωγός
7. Να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από τις ανάρτησης των δασικών χαρτών του 1945 και αντικατάσταση τους , με νεώτερους και σύνδεση με το ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς καμιά επιβάρυνση για τους αγροτοκτηνοτρόφους .
8. Αύξηση ακατάσχετου ορίου στους τραπεζικούς λογαριασμούς , να σταματήσουν οι παρακρατήσεις για χρέη σε εφορία , ΕΦΚΑ , ΕΛΓA.Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας – χωραφιού για δάνεια αντικειμενικής αξίας έως 300.000 ευρώ
9. Να σταματήσουν τα αγροτοδικεία και η ποινικοποίηση των αγώνων των αγροτών” .  messinialive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα