Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Δωρεά 2 εκατ. ευρώ από την Cosmote στη μάχη κατά του κορονοϊού

Στη δωρεά 2 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ελληνικών νοσοκομείων προχωρά η Cosmote σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.
Αναπνευστήρες, κλίνες κατάλληλες για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και άλλο ιατρικό εξοπλισμό θα προμηθευτεί το ΕΣΥ, με τη δωρεά 2 εκατ. ευρώ από την Cosmote, στο πλαίσιο στήριξης της εθνικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης που έχει προκαλέσει η εξάπλωση του νέου κορονοϊού.
"Ευχαριστώ την Cosmote και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομιλου ΟΤΕ κ. Μιχάλη Τσαμάζ για την σημαντική συμβολή στην ενίσχυση των ΜΕΘ των νοσοκομείων, στη μάχη που δίνουμε όλοι μαζί, ενάντια σε μια πρωτοφανή και παγκόσμια πανδημία”, δήλωσε ο ΟΥπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αποδεχόμενος τη δωρεά.
"Ελπίζουμε η προσφορά ιατρικού εξοπλισμού να βοηθήσει το τιτάνιο έργο των γιατρών και νοσηλευτών μας, που κάθε μέρα ρίχνονται με αυτοθυσία στη μάχη για την φροντίδα

των συνανθρώπων μας", σημείωσε ο κ. Τσαμάζ.
Θυμίζουμε ότι παρελήφθη υγειονομικό υλικό από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και θα διατεθεί άμεσα στις ιατρικές μονάδες της χώρας, για την ενίσχυση των αναγκών στην μάχη κατά της COVID-19.
Πρόκειται για ιατρικό υλικό 11 τόνων που έφτασε στην χώρα μας με ειδική πτήση της Etihad Airways και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ειδικές φόρμες ιατρικής προστασίας, ιατρικά γάντια, καλύμματα ιατρικών παπουτσιών και απολυμαντικά. Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε προσωπικά τον Πρίγκιπα διάδοχο του Άμπου Ντάμπι για αυτή την προσφορά.
Αναμένονται στα επόμενα 24ωρα και άλλες ειδικές πτήσεις από διάφορους προορισμούς, με υλικό και ειδικά με μάσκες, γάντια και μέσα ατομικής προστασίας.  news4health.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα