Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

7 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη Μεσσηνία σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ

7 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Μεσσηνία σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, που περιλαμβάνει και τα χθεσινά.
Στην περιοχή μας είναι λογικό αυτή η ανακοίνωση να δημιουργεί σύγχυση καθώς γνωρίζουμε την ύπαρξη μόνο 3 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.
Η τελευταία ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου το Σάββατο έκανε λόγο για 5 κρούσματα (3 και 2 που νοσηλεύονται εκτός Μεσσηνίας) όσα ήταν εκείνη την ημέρα και τα επιβεβαιωμένα από τον ΕΟΔΥ.
Σύμφωνα με εικασίες και όχι με επιβεβαιωμένες πληροφορίες πιθανώς να περιλαμβάνονται και ο φοιτητής που βρέθηκε θετικός στην Αθήνα και ο επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται και στην Καλαμάτα και ο οποίος επίσης διαγνώστηκε θετικός στον

ιό στην Αθήνα όπου και νοσηλεύεται.
Ωστόσο με την τελευταία ενημέρωση ακόμα και αν τα παραπάνω είναι ορθά υπάρχουν ακόμα 2 κρούσματα που “αγνοούμε” την ύπαρξη τους.
Από το Νοσοκομείο Καλαμάτας σημειώνουν ότι τα δεκάδες τελευταία ύποπτα κρούσματα που εστάλησαν ήταν όλα αρνητικά και δεν γνωρίζουν κάτι περισσότερο για τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ.
Κλείνοντας θα επαναλάβουμε, αυτό που είχαμε τονίσει από την πρώτη στιγμή, ότι η ενημέρωση διεξάγεται με αρκετές δυσκολίες και χωρίς επίσημες ανακοινώσεις.
Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΟΔΥ
Σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία της έκθεσης του ΕΟΔΥ, οι άνθρωποι ηλικίας από 40 έως 64 ετών γίνονται συχνότερα στόχοι του νέου ιού σε ποσοστό 47,2%, όπως και η ηλικιακή ομάδα από 18 έως 40 ετών σε ποσοστό 26,8%. Είναι παρήγορο ότι οι ηλικιωμένοι που κινδυνεύουν περισσότερο από επιπλοκές, δηλαδή οι άνθρωποι από 65 ετών και πάνω μολύνονται σε ποσοστό 23%, αν και ιδανικά αυτό το ποσοστό θα έπρεπε να είναι κάτω από 10% έως μηδενικό. Τα παιδιά ηλικίας από 0 έως 17 ετών που λειτουργούν ως ιδιαίτερα μεταδοτικοί φορείς τους ιού μολύνονται σε ποσοστό μόλις 2.9%, αλλά σε αυτό θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι τα παιδιά εξετάζονται για τον κορωνοϊό πιο σπάνια από άλλες ηλικιακές ομάδες, καθώς κατά κανόνα περνούν ήπια τη νόσο ή με καθόλου συμπτώματα.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΗΛΙΚΙΕΣ
Πάντως η έως τώρα ήπια εξέλιξη της καμπύλης των νέων κρουσμάτων και «ο βραδύτερος ρυθμός αύξησης των νέων κρουσμάτων στη χώρα μας», όπως είπε και ο κος Τσιόδρας, αποτυπώνεται και στο γράφημα που αφορά τα δείγματα που έχουν ελεγχθεί εργαστηριακά από την 1η Ιανουαρίου μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν εξετάσεις για τον νέο κορονοϊό και που δηλώνουν συστηματικά τα αποτελέσματα τους στον ΕΟΔΥ. Στο σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 15151 κλινικά δείγματα, από τα οποία τα 970 ποσοστό 6.4% ήταν θετικά στον κορωνοϊό.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΞΕΛΙΞΗ ΔΕΙΓΜΑΤΩΝ
Όσον αφορά τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων στη χώρα η Αττική συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό και ακολουθούν κάποιες περιοχές της χώρας όπως η Θεσσαλονίκη, η Καστοριά, η Ηλεία, η Κοζάνη, η Αχαΐα και η Ξάνθη, όπου υπήρξαν εστίες νέων μολύνσεων και μεγαλύτερη απ’ ότι φαίνεται έκθεση του πληθυσμού στον ιό. Όπως αποτυπώνεται και στον σχετικό χάρτη του ΕΟΔΥ ελάχιστες είναι πλέον οι περιοχές της χώρα όπου προς το παρόν επισήμως δεν έχει καταγράφει κάποιο κρούσμα κορωνοϊού.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΧΑΡΤΗΣ
Όσον αφορά τα σοβαρά κρούσματα COVID-19, έως τώρα έχουν καταγραφεί 38 θάνατοι σε ασθενείς με COVID-19, ενώ 69 ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). ‘Αλλοι 5 ασθενείς έχουν βγει από τη ΜΕΘ.
Στο παρακάτω διάγραμμα απεικονίζεται ο αριθμός των κλινών ΜΕΘ που νοσήλευαν ασθενείς με COVID-19 κατά τις τελευταίες ημέρες και με γκρίζο χρώμα αποτυπώνεται ο αριθμός των ασθενών που κατέληξαν την αντίστοιχη ημερομηνία. Οι αριθμοί αφορούν τους ασθενείς που συνεχίζουν να νοσηλεύονται.
ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα