Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊος: Αποκαλυπτικό βίντεο για τη ζημιά που κάνει στους πνεύμονες

Ένα βίντεο που δημοσιοποιεί το CNN δείχνει τους πνεύμονες ενός άνδρα που ήταν ασυμπτωματικός λίγες μέρες νωρίτερα. Τώρα, ο ασθενής έχει κορωνοϊό και οι πνεύμονες του δεν λειτουργούν σωστά, περιγράφει ο Δρ. Κιθ Μόρτμαν, επικεφαλής θωρακοχειρουργός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο George Washington. Το νοσηλευτικό ίδρυμα δημοσίευσε ενα 3D βίντεο που απεικονίζει τους πνεύμονες του συγκεκριμένου ασθενή.
«Δεν πρόκειται για έναν ασθενή με διαβήτη ηλικίας 70, 80 ετών», ανέφερε ο Mortman. «Εκτός από την υψηλή αρτηριακή πίεση, δεν είχε άλλα σημαντικά ιατρικά ζητήματα».
Οι περιοχές που σημειώνονται με κίτρινο χρώμα στο βίντεο αντιπροσωπεύουν μολυσμένα και φλεγμονώδη μέρη του πνεύμονα, σύμφωνα με τον γιατρό Mortman. Όταν οι πνεύμονες συναντούν ιογενή λοίμωξη, το όργανο θα αρχίσει να σφραγίζει τον ιό. Από τη

σάρωση, είναι σαφές ότι η βλάβη δεν εντοπίζεται σε μία μόνο περιοχή, αλλά καλύπτει, αντίθετα, μαζικές περιοχές και των δύο πνευμόνων, δείχνοντας πόσο γρήγορη και επιθετική μπορεί να γίνει η λοίμωξη, ακόμα και σε νεότερους ασθενείς. Ένας ασθενής με υγιείς πνεύμονες δεν θα είχε κίτρινο στη σάρωση, είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα