Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Έρχονται μέτρα για ελαιοπαραγωγούς

Θέμα ημερών είναι να ανακοινώσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης συγκεκριμένο πλαίσιο στήριξης των ελαιοπαραγωγών που είδαν και φέτος το εισόδημά τους να συρρικνώνεται λόγω των εξαιρετικά χαμηλών τιμών.
Ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Δ. Ελλάδας, Θοδωρής Βασιλόπουλος, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την ηγεσία του υπουργείου και πιέζει στην κατεύθυνση να βρεθεί συγκεκριμένη φόρμουλα για τη στήριξή τους:
«Υπάρχει διαρκής επικοινωνία με την ηγεσία του υπουργείου, ενώ στις συναντήσεις τόσο στον Πύργο όσο και στην Αθήνα με τον υπουργό Μάκη Βορίδη τέθηκε το θέμα για τη στήριξη των ελαιοπαραγωγών μέσω ενός μηχανισμού κατώτατης εγγυημένης τιμής. Θεωρώ ότι σύντομα θα έχουμε νεότερα για τους ελαιοπαραγωγούς μας».
Αξίζει να τονιστεί ότι η στήριξη των ελαιοπαραγωγών με έναν τέτοιο μηχανισμό κατώτατης εγγυημένης τιμής, σαν αυτόν που επιχειρούν να θέσουν σε εφαρμογή και οι Ισπανοί, τέθηκε σε σύσκεψη του υπουργού Μάκη Βορίδη με εκπροσώπους της Διεπαγγελματικής

Ελαιόλαδου.
Όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός θα ζητήσει τη γνώμη των εκπροσώπων απ’ όλο το φάσμα της αλυσίδας του ελαιόλαδου. Το θέμα της στήριξης των ελαιοπαραγωγών έχει ξεκινήσει από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σε σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου στο Μαξίμου.
Είναι βέβαιο ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν νέα στοιχεία, με βάση και την πρόοδο επί του θέματος στην Ισπανία. Όποιο κι αν είναι τελικά το καθεστώς που θα επιλεχθεί, βέβαιο είναι ότι θα υπάρξει κάποια ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών για την απώλεια εισοδήματος που καταγράφεται φέτος σε πολλούς ελαιοπαραγωγικούς νομούς της χώρας. tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα