Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Περισσότερες από 340 μάσκες έχει φτιάξει και προσφέρει δωρεάν η Πέτρα Τζωρτζίνη

Πρωτοβουλία που αναδεικνύει το μεγαλείο του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς
Το μεγαλείο του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς στην πράξη αναδεικνύεται από την πρωτοβουλία που ανέλαβε και υλοποιεί η Πέτρα Τζωρτζίνη στη Μαραθόπολη Τριφυλίας, φτιάχνοντας μάσκες και προσφέροντάς τες δωρεάν σε όσους τις έχουν ανάγκη για προστασία από τον κορωνοϊό. Mέχρι στιγμής έχει διαθέσει περισσότερες από τριακόσιες σαράντα (340).
Μάσκες από βαμβακερό ύφασμα, που πλένονται στους 60 βαθμούς τουλάχιστον και τις οποίες έχει διαθέσει σε εργαζομένους σούπερ μάρκετ σε Γαργαλιάνους, Φιλιατρά, Κυπαρισσία, Πύλο και Μαραθόπολη, σε εργαζομένους μίνι μάρκετ στους Δήμους Τριφυλίας και Πύλου-Νέστορος, σε εργαζομένους του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» Δήμου Τριφυλίας σε Γαργαλιάνους και Κοπανάκι, καθώς επίσης στο Αστυνομικό Τμήμα

Γαργαλιάνων, το Ταχυδρομείο Γαργαλιάνων και πολλούς ηλικιωμένους εντός και εκτός Μεσσηνίας.
Η κα Τζωρτζίνη είναι από την Τσεχία, εδώ και τρία χρόνια είναι παντρεμένη στη Μαραθόπολη και μητέρα ενός γιου.
Όπως είπε στο «Θ», μετά τη γέννηση του γιου της ξεκίνησε να ράβει μόνη της διάφορα παιδικά ρούχα, αλλά «φτάνοντας σε αυτές τις δύσκολες μέρες που ζούμε, με την πανδημία του κορωνοϊού και βλέποντας ανθρώπους που είναι υποχρεωμένοι να πάνε στις δουλειές τους χωρίς να έχουν προστατευτική μάσκα και με το φόβο μετάδοσης και διασποράς του ιού, πήρα την απόφαση να ράψω μάσκες και να τις προσφέρω σε αυτούς που πραγματικά τις έχουν ανάγκη».




Εδώ και δύο εβδομάδες μέρες περίπου ξεκίνησε να φτιάχνει μάσκες, στο σπίτι της, με βαμβακερά υφάσματα που είχε. «Οι μάσκες που φτιάχνω είναι από 100% βαμβακερό ύφασμα άριστης ποιότητας και πλένονται στους 60 βαθμούς τουλάχιστον», σημείωσε. «Μέχρι στιγμής έχω φτιάξει περίπου 340 μάσκες, από τις οποίες έχω παραδώσει σε εργαζομένους σε σούπερ μάρκετ σε Γαργαλιάνους, Φιλιατρά, Κυπαρισσία, Πύλο, Μαραθόπολη, όπως και σε μικρά μίνι μάρκετ του Δήμου Τριφυλίας και Δήμου Πύλος Νέστορος. Επίσης, έχω παραδώσει μάσκες στο Δήμο Τριφυλίας, στο “Βοήθεια στο Σπίτι” Γαργαλιάνων και Κοπανακίου, στο Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων, στο Ταχυδρομείο Γαργαλιάνων, όπως και σε πολλούς ηλικιωμένους εντός και εκτός Μεσσηνίας» ανέφερε.
Στην πρωτοβουλία της αυτή είχε και ενεργούς συμπαραστάτες, τους οποίους και δοθείσης της ευκαιρίας ευχαρίστησε, αναφέροντας: «Θέλω με την ευκαιρία που μου δίνετε να ευχαριστήσω και δημόσια την Ευαγγελία Ματθαίου και τη Νίκη Βασιλοπούλου για όλα τα υλικά που μου έστειλαν για να μπορέσω να συνεχίσω το έργο μου». Και τόνισε: «Εύχομαι να περάσει σύντομα αυτή η δύσκολη περίοδος που όλοι βιώνουμε!».
Του Ηλία Γιαννόπουλου tharrosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα