Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι προσπάθειες εξαπάτησης Μεσσηνίων

«Φουντώνουν» τα περιστατικά απόπειρας εξαπάτησης πολιτών στη Μεσσηνία.
Οι κλήσεις στα κινητά Μεσσηνίων από εξωτερικό (π.χ. νούμερα που ξεκινούν από 0044) πληθαίνουν, ενώ, σύμφωνα με μαρτυρίες, τέτοιες κλήσεις γίνονται πλέον και σε σταθερά τηλέφωνα, προφανώς προκειμένου όσοι δεν έχουν δυνατότητα αναγνώρισης κλήσεων, να το σηκώσουν και να χρεωθούν.
Παράλληλα, ξεκίνησαν πάλι με τακτικό ρυθμό οι κλήσεις από δήθεν συγγενικά άτομα που έπαθαν τροχαία ατυχήματα και οργανώνεται από κυκλώματα που εδρεύουν κυρίως στη Βουλγαρία.
Μάλιστα, τις προηγούμενες ημέρες στη Λακωνία εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις απάτης και αποπειρών απάτης και συνελήφθη ένας νεαρός Βούλγαρος.
Σύμφωνα με την Ασφάλεια Σπάρτης, είχε συσταθεί εγκληματική οργάνωση με σκοπό να

εξαπατηθούν ανυποψίαστοι πολίτες, κυρίως ηλικιωμένοι, τηλεφωνώντας τους και με το πρόσχημα ότι συγγενικά τους πρόσωπα είχαν προκαλέσει τροχαία ατυχήματα, με αποτέλεσμα θανάσιμο ή σοβαρό τραυματισμό άλλου προσώπου, απαιτούσαν χρηματικά ποσά ή τιμαλφή προκειμένου να απαλλαχθούν από την ποινική δίωξη ή ακόμη και να απελευθερωθούν.
Τα μέλη της συμμορίας δρούσαν μεθοδικά βάσει σχεδίου με κατανομή ρόλων. Συγκεκριμένα, κάποιοι εξ αυτών προσποιούνταν τους ιατρούς ή αστυνομικούς και ασκώντας ψυχολογική πίεση, ζητούσαν επιτακτικά χρηματικά ποσά ή τιμαλφή προκειμένου οι συγγενείς τους να απαλλαχτούν άμεσα. Ακολούθως, αφού κατάφερναν να πείσουν τους παθόντες, μετέβαιναν στις οικίες τους και παραλάμβαναν τα χρήματα.
Οι αστυνομικοί της Σπάρτης εντόπισαν 18χρονο να έχει μεταβεί σε σπίτι ηλικιωμένης, προκειμένου να παραλάβει χρήματα και στη συνέχεια τον συνέλαβαν.  Β.Β. tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα