Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Παράταση στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ για την επιδότηση των δόσεων στα δάνεια

Παράταση για 1 μήνα, έως και το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020, δόθηκε στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ, το οποίο παρέχει στήριξη σε δανειολήπτες που πλήττονται από τις οικονομικές συνέπειες του κορονοϊού και έχουν δάνεια με υποθήκη στην Α΄ κατοικία όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών
«Η Κυβέρνηση παρατείνει, για 1 μήνα, έως και το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020, την προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ, το οποίο παρέχει στήριξη σε δανειολήπτες που πλήττονται από τις οικονομικές συνέπειες του κορονοϊού και έχουν δάνεια με υποθήκη στην Α΄ κατοικία.» αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών.
Το πρόγραμμα Γέφυρα αφορά τη στήριξη με κρατική επιδότηση της μηνιαίας δόσης

δανείου σε ποσοστό έως 90% και για χρονικό διάστημα 9 μηνών.
«Πρόγραμμα το οποίο, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, πέτυχε! Συγκεκριμένα, μέσα σε 58 ημέρες, δηλαδή από 3 Αυγούστου μέχρι 29 Σεπτεμβρίου, υποβλήθηκαν 131.155 αιτήσεις. Στο αντίστοιχο πρόγραμμα της προηγούμενης Κυβέρνησης, μέσα σε 13 μήνες, υποβλήθηκαν περίπου 7.000 αιτήσεις.» τονίζει ο κ. Σταικούρας.
Συγκρίνοντας τα 2 προγράμματα σύμφωνα με τον κ. Σταικούρα, διαπιστώνεται ότι στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ υποβλήθηκαν 18 φορές περισσότερες αιτήσεις, στο 1/6 του χρόνου.
«Το Υπουργείο Οικονομικών λαμβάνει συνεχώς μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν, έγκαιρα και αποτελεσματικά, οι οικονομικές δυσχέρειες που προκύπτουν είτε από την υγειονομική κρίση του Covid-19, είτε από τα πρωτοφανή και ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία έχουν πλήξει αρκετούς Νομούς στην Ελληνική Επικράτεια», καταλήγει ο υπουργός Οικονομικών.

1 σχόλιο:

  1. Το θετικό είναι πως ευτυχώς γίνονται κάποιες οικονομικές διευκολύνσεις αυτή τη δύσκολη περίοδο για όλους και ειδικά για μικρούς επιχειρηματίες όπως εγώ που αντιμετωπίζουμε πολλές δυσκολίες. Εγώ προσωπικά σε όλο αυτό έχω δίπλα μου την εταιρεία που με βοήθησε από την αρχή στο στήσιμο της επιχείρησης μου και μου παρέχει λογιστικές και μου παρέχει φορολογικές υπηρεσίες https://www.revivalsa.com/forologikes-ypiresies-w-18282

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα