Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Χρήστος Σταϊκούρας στο CNN Greece: Έχουμε τα ταμειακά διαθέσιμα για να στηρίξουμε ακόμη και lockdown

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στη δημοσίογράφο του CNN Greece Αμαλία Κάτζου.
O υπουργός προανήγγειλε ότι θα ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες από την κυβέρνηση για την τρίτη επιστρεπταία προκαταβολή μέσα στον Οκτώβριο, για την οποία έχουν υποβάλει αίτηση 165.000 επιχειρήσεις.
Χαρακτηρίζει κομβικό σημείο την ρευστότητα των επιχειρήσεων και προαναγγέλλει εκταμίευση, εκτιμά, όλου του ποσού της επιστρεπταίας προκαταβολής.
Τον Ιούλιο έπεσαν 2 δισεκ. ευρώ στην πραγματική οικονομία είπε ο κ. Σταϊκούρας, ενώ εκτίμησε ότι το επόμενο διάστημα θα πέσουν στην αγορά 4-5 δισεκ. ευρώ.
Η κυβέρνηση αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να διοχετεύσει πόρους στην οικονομία μέχρι

η ίδια η αγορά να ισορροπήσει, είπε ο υπουργός.
Όσον αφορά στον προϋπολογισμό, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι το υπουργείο έχει κατασταλάξει σε ορισμένα μεγέθη με τις εκτιμήσεις να κυμαίνονται στο 8-9% όσον αφορά στην ύφεση.
Με βάση τα σημερινά δεδομένα, ουσιαστική μεταβολή από τις εκτιμήσεις του Ιουλίου δεν θα υπάρξει, πρόσθεσε.
Ερωτηθείς, αν η οικονομία αντέχει ένα νέο lockdown, ο υπουργός απάντησε: Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Κανένας ΥΠΟΙΚ δεν θέλει περιορισμούς στην οικονομική δραστηριότητα. Συνεπώς οι συνέπειες ενός περιορισμού σε οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητα είναι οδυνηρές».
«Αν όμως με ρωτάτε, κι αυτό είναι το κρίσιμο ερώτημα, αν 'έχεις τα όπλα, τα ταμιακά διαθέσιμα για να ανταπεξέλθεις', η απάντηση είναι 'ναι'», απάντησε ο υπουργός. «Έχουμε 'χτίσει' τα ταμειακά διαθέσιμα για να μπορέσουμε να στηρίξουμε οποιαδήποτε επιλογή πάρει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα