Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας

Ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Η δυναμικότητά της είναι 12 κρεβάτια και 4 πολυθρόνες. Να σημειωθεί ότι η ανακαίνιση έγινε μετά τη δωρεά της Καπνοβιομηχανίας ΚΑΡΕΛΙΑ ΑΕ, ύψους 100.000 ευρώ που περιλαμβάνει και τη λειτουργική αναβάθμιση της Ψυχιατρικής Κλινικής.
Σε ανάρτησή του ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργος Μπέζος αναφέρει:
“Και κάπου εδώ τελειώνουμε…….Μόλις τελείωσε ένα ακόμη έργο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Ήρθε η ώρα της αναχώρησης για σήμερα. Κάποιες λίγες εκκρεμότητες

ακόμη…..Εκτιμώ ότι το αποτέλεσμα μας δικαιώνει όλους. Ήταν κάτι που το χρωστούσαμε στα παιδιά της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας (εργαζόμενοι και ασθενείς). Ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά την Καπνοβιομηχανία ΚΑΡΕΛΙΑ ΑΕ για την δωρεά της να καλύψει το κόστος της αναβάθμισης”.H ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Μία ακόμη σημαντική παρέμβαση ουσιαστικής αναβάθμισης ολοκληρώθηκε αυτές τις μέρες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Πρόκειται για τον αρχιτεκτονικό και λειτουργικό ανασχεδιασμό της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να εκφράζεται από την μια τόσο ο σεβασμός στην αξιοπρέπεια του κάθε ασθενούς κατά το χρόνο της επίσκεψης και αναμονής του, όσο και να διασφαλίζεται η καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας σ’ αυτόν.
Οι εργασίες ανακαίνισης της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας πραγματοποιήθηκαν με χρήματα που προέρχονται από την δωρεά της Καπνοβιομηχανίας ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε.
Η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας εξυπηρετεί ασθενείς με μεσογειακή αναιμία και επίσης γίνονται μεταγγίσεις αίματος σε αιματολογικούς ασθενείς, θεραπείες σε ασθενείς με πολλαπλούν μυέλωμα και λέμφωμα καθώς και εγχύσεις σιδήρου σε ασθενείς με σιδηροπενία.
Κατά μέσο όρο μηνιαίως εξυπηρετούνται 500 άτομα και γίνονται 70 μεταγγίσεις και 220 ενδοφλέβιες θεραπείες.
Επίσης λειτουργεί Τακτικό Εξωτερικό Ιατρείο Κλινικής Αιματολογίας και το 2019 εξυπηρέτησε 7.124 άτομα. Η Μονάδα στελεχώνεται από δύο (2) ιατρούς Αιματολόγους και εξειδικευμένο νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα