Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Κατέρρευσαν σοφάδες από το ταβάνι την ώρα του διαλείμματος στο Γ2 του 1ου ΓΕΛ Καλαμάτας


Τυχεροί σήμερα οι μαθητές του Γ2 Τμήματος του 1ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας, οι οποίοι θα μπορούσαν να έχουν την τραυματική εμπειρία να τους έρθουν στο κεφάλι οι σοφάβες του ταβανιού, κάτι όμως που το απέφυγαν γιατί την ώρα που συνέβη αυτό είχαν διάλειμμα...
Μετά το συμβάν επισκέφθηκαν το σχολείο μηχανικοί του Δήμου Καλαμάτας για να εντοπίσουν τα αίτια του συμβάντος και να εκτιμήσουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κτίριο. Σχετικά ο Δήμος Καλαμάτας ανακοίνωσε: “Σήμερα, Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021 κατά τη διάρκεια του 3ου διαλείμματος, από την οροφή του τμήματος Γ2 (όροφος), αποκολλήθηκε τμήμα των επιχρισμάτων της οροφής, στο 1ο ΓΕΛ.
Άμεσα μετά το περιστατικό πτώσης σοβά στην αίθουσα του 1ου ΓΕΛ, αρμόδιοι τεχνικοί υπάλληλοι του Τμήματος Συντήρησης της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών προέβησαν σε επιτόπια αυτοψία.
Σύμφωνα με την Δ.Τ.Υ., κατά την ανωτέρω αυτοψία πρόκυψε ότι η αποκόλληση σε επιφάνεια περίπου 2 τ.μ., οφείλεται σε ελλειμματική πρόσφυση του σοβά με την πλάκα οροφής από ωπλισμένο σκυρόδεμα, κατά το στάδιο κατασκευής του κτίσματος.
Για λόγους ασφαλείας η αίθουσα αποκλείστηκε ως προς τη λειτουργία και θα ακολουθήσει άμεσα έλεγχος του συνόλου της επιφάνειας της οροφής.
Αντίστοιχος έλεγχος θα πραγματοποιηθεί και στους υπόλοιπους χώρους του Σχολείου. Ανάλογα με τα αποτελέσματα του ελέγχου θα ακολουθήσουν εργασίες αποκατάστασης”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα