Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Άγριο bullying σε βάρος 13χρονου μαθητή στο Αγρίνιο – Ανέβασαν το ΒΙΝΤΕΟ στα social media


Μία ακόμη υπόθεση άγριου bullying βλέπει το φως της δημοσιότητας. Μαθητής Γυμνασίου στο Αγρίνιο έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από άλλον μαθητή, ενώ το υλικό βιντεοσκοπήθηκε και δημοσιεύτηκε στο Instagram και το TikTok, προκαλώντας αντιδράσεις.
Η μητέρα του μαθητή κατέθεσε χθες συμπληρωματική έγκληση-μήνυση στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου, με την οποία στρέφεται σε βάρος επτά μαθητών που ονοματίζει, σε βάρος των διευθυντή-υποδιευθυντή και κατά παντός τρίτου προσώπου.
Το περιστατικό έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση, προβληματισμό και ανησυχία στην εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής του Αγρινίου.
Όπως αναφέρει το agrinionews.gr, η ιστορία που περιγράφεται στη μήνυση και καταγράφηκε στο βίντεο φέρεται να διαδραματίστηκε σε χώρο γυμνάσιου εν ώρα διαλείμματος, στις 11 Νοεμβρίου. Η μητέρα υποστηρίζει ότι οι μηνυόμενοι μαθητές απομόνωσαν τον 13χρονο, ο οποίος υπέστη ξυλοδαρμό από ένα άτομο δεχόμενος σφαλιάρες.
Στη συνέχεια το βίντεο δημοσιεύτηκε στα social media. «Γελούσαν, τον εξευτέλισαν, ήταν δυσβάσταχτη εμπειρία» αναφέρει υποστηρίζοντας παράλληλα πως το παιδί δεχόταν διαρκώς κακοποίηση και καταγράφει «επιβαρυμένη ψυχολογική κατάσταση».

Ισχυρίζεται πως εκείνη την ημέρα βρήκε το γιο της σε κακή κατάσταση κρυμμένο πίσω από σταθμευμένο όχημα. Στη μήνυσή της περιγράφει μια ζοφερή κατάσταση, που ισχυρίζεται πως βίωνε ο γιος της με αποκορύφωμα το περιστατικό της 11ης Νοεμβρίου. Η διακίνηση του βίντεο επιδείνωσε άλλωστε την ψυχολογική κατάσταση του παιδιού.
Τον λόγο πλέον έχουν οι αρμόδιες αρχές.
Αγρίνιο: Τι δήλωσε ο δικηγόρος της μητέρας του μαθητή
Ο Παντελής Βαμβακάς, δικηγόρος της μητέρας που κατήγγειλε τον εκφοβισμό σε βάρος του γιου της, μίλησε στο AGRINIOTV. Όπως αναφέρει, “μας ανατέθηκε μία σοβαρή υπόθεση που έχει να κάνει με σχολικό εκφοβισμό, με σχολική βία εις βάρος ενός ανηλίκου, ενός μικρού μαθητή ο οποίος είναι σε γυμνάσιο του δήμου Αγρινίου. Θεωρούμε ως γραφείο και έχοντας την νομική εκπροσώπηση της μητέρας- η οποία ασκεί την επιμέλεια και την γονική μέριμνα- ότι είναι ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα. Η βία ήταν συνεχής και απρόκλητη εις βάρος του ανηλίκου και έγινε από μία ομάδα μαθητών, οι οποίοι και όλοι μαζί συναίνεσαν στην πράξη αυτή. Είναι ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα γιατί έχει να κάνει με ομάδα ανηλίκων εις βάρος ενός ανηλίκου. Ήδη έχει υποβληθεί έγκληση από την μεριά της ασκούσας την γονική μέριμνα και την επιμέλεια και υποβλήθηκε και συμπληρωματική μήνυση προς την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αγρινίου. Έχει σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος ανηλίκων, η εισαγγελία το εξετάζει από την πλευρά της και θα γίνουν όλες οι νόμιμες ενέργειες που πρέπει να γίνουν. Εκείνο που λέμε από την πλευρά μας είναι ότι δυστυχώς δεν σταμάτησε εκεί η σχολική βία εις βάρος του ανηλίκου αλλά βιντεοσκοπούνταν οι πράξεις βίας στο παιδί αυτό και αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αποτέλεσμα ο νεαρός ανήλικος να υποστεί μία τεράστια βλάβη και η συμπεριφορά του σήμερα να μην είναι αυτή που πρέπει να είναι. Εκείνο το οποίο έχουμε να πούμε είναι ότι στεκόμαστε στο πλάι του παιδιού και θα προσπαθήσουμε να δούμε στην όλη κατεύθυνση για την βοήθεια του παιδιού”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα