Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Ομιλία Χαρίτση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2022


«Έχουμε μπροστά μας έναν προϋπολογισμό αβεβαιότητας, ανασφάλειας και ανισοτήτων», τόνισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής κατά την συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2022, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «αντί να αντιμετωπίσει ευθέως τις πολλαπλές κρίσεις, ποντάρει ουσιαστικά στη γρήγορη “εξαφάνιση” της πανδημίας, στην “παροδικότητα” του πληθωρισμού και στην υπεραισιόδοξη επιτάχυνση του Ταμείου Ανάκαμψης».
Συνεχίζοντας ο κ. Χαρίτσης είπε: «Ακούσαμε τον πρωθυπουργό να μιλάει για μία άλλη χώρα: με ιλιγγιώδη ανάπτυξη, νέες, καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος και επενδυτική έκρηξη. Οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σημαίνουν ότι το ΑΕΠ της χώρας θα υπολείπεται κατά περίπου 3 δισ. € από αυτό του 2019, ενώ η έκθεση του ΙΝΕ – ΓΣΕΕ δείχνει ότι τον Οκτώβριο 2021 η ακρίβεια μείωσε την αγοραστική δύναμη του κατώτατου μισθού κατά 7,4% και το Νοεμβρίου κοντά στο 10%». Επιπλέον ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «στην Ετήσια Έκθεση του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ φαίνεται ότι τα αποθέματα Άμεσων Ξένων Επενδύσεων στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 15,7% μετά από μία πολύ σημαντική ανάκαμψη που είχε συντελεστεί κατά την περίοδο 2015-2019».
Για το ταμείο Ανάκαμψης, ο κ. Χαρίτσης επισήμανε ότι «Στον προϋπολογισμό του 2021 υπολογίζατε δαπάνες 2,6 δισ., τώρα μιλάτε για 600 εκατ. και φαίνεται ότι οι πραγματικές δαπάνες για το 2021 δεν θα ξεπεράσουν τελικά τα 150 εκατ. €. Συνεχίζοντας ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «με το πάγωμα στις πληρωμές του ΕΣΠΑ, θέτετε σε κίνδυνο εκατοντάδες έργα υποδομών που εκτελούνται κατά κύριο λόγο από την τοπική αυτοδιοίκηση σε όλη την Ελλάδα, τις μισθοδοσίες χιλιάδων εργαζόμενων, τη βιωσιμότητα χιλιάδων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων».
Καταλήγοντας ο κ. Χαρίτσης ανέφερε: « «Η ανάκαμψη της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι μια ανάκαμψη τύπου Κ: Λίγοι και ισχυροί θα φύγουν όντως προς τα πάνω αλλά οι πολλοί θα μείνουν πίσω. Όσο οξύνεται η υγειονομική, η οικονομική και η ενεργειακή κρίση που βιώνουμε τόσο θα μεγαλώνει η απόσταση της κυβέρνησης από την κοινωνία αλλά και η απογοήτευση και η οργή της κοινωνίας απέναντι στην κυβέρνηση. Αυτή την απογοήτευση δεν θα την αφήσουμε να μετατραπεί σε παραίτηση αλλά σε δύναμη κοινωνικής αυτοπεποίθησης και πολιτικής αλλαγής».
Δείτε την ομιλία στο video που ακολουθεί:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα