Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

O ΕΟΦ αποσύρει από την αγορά συμπλήρωμα διατροφής


Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΦ, η απόφαση ελήφθη διότι στο εν λόγω συμπλήρωμα διατροφής «ταυτοποιήθηκε η παρουσία TADALAFIL, που αποτελεί φαρμακευτική δραστική ουσία χωρίς το προϊόν να διαθέτει άδεια φαρμακευτικού προϊόντος από τον ΕΟΦ».
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ, αποφασίστηκε «η απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του προϊόντος MVP (caps), διότι ταυτοποιήθηκε η παρουσία TADALAFIL, που αποτελεί φαρμακευτική δραστική ουσία χωρίς το προϊόν να διαθέτει άδεια φαρμακευτικού προϊόντος από τον ΕΟΦ.
Το προϊόν κυκλοφορεί ως συμπλήρωμα διατροφής γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ και η παραπάνω περιεχόμενη ουσία δεν αναγράφεται στην επισήμανσή του.
Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο της προστασίας της Δημόσιας Υγείας. Η εταιρεία οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να το αποσύρει από την αγορά άμεσα.
Τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ», καταλήγει η επίσημη ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.
Δείτε την ανακοίνωση ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα