Στη φυλακή ο 18χρονος
Στο μεταξύ στη φυλακή οδηγείται μετά την απολογία του ο 18χρονος.
Ο κατηγορούμενος επέμεινε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο αδελφός του ήταν εκείνος. που του έριξε δύο γροθιές στο πρόσωπο και τότε εκείνος πήρε το ψαλίδι και τον χτύπησε για να αμυνθεί. Όπως είπε, δεν ήθελε να του κάνει κακό και πρόκειται για ένα ατύχημα.
Ωστόσο, η ανακρίτρια και η εισαγγελέας, λαμβάνοντας υπόψη και τη βαρύτητα της αξιόποινης πράξης, έκριναν πως πρέπει να κρατηθεί προσωρινά.
«Το έκανα πάνω στον καβγά»
Ο 18χρονος στην κατάθεσή του στην Αστυνομία περιέγραψε πώς ξεκίνησαν όλα: «Ετοιμάζαμε βαλίτσες για να φύγουμε ταξίδι στο εξωτερικό. Μάλωσα με τον αδερφό για μία μπλούζα, μου έριξε δύο γροθιές στο πρόσωπο και εγώ επειδή είχα το αριστερό μου χέρι σε γύψο, πήρα ένα ψαλίδι και τον χτύπησα μια φορά στα πλευρά του».
«Το έκανα πάνω στον καβγά, για να αμυνθώ. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να πάθει κάτι ο αδερφός μου. Πραγματικά δεν μπορώ να το πιστέψω. Ήταν ατύχημα», πρόσθεσε ο δράστης.
Όπως έχουν καταθέσει μάρτυρες και μέλη της οικογένειας, τα δύο αδέρφια τσακώνονταν συχνά. Μάλιστα, το 2022 είχαν συλληφθεί και οι δύο στο πλαίσιο του αυτοφώρου για ενδοοικογενειακή βία, μετά από έναν άσχημο τσακωμό που είχαν, ενώ ο 18χρονος είχε απασχολήσει τις Αρχές και για τέλεση δύο ληστειών.
Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η κηδεία του 16χρονου
Νωρίτερα σήμερα, σε κλίμα βαθιάς οδύνης, τελέστηκε η κηδεία του 16χρονου, που έπεσε νεκρός από τα χέρια του ίδιου του του αδελφού.
Με λουλούδια ανά χείρας και δάκρυα στα μάτια, φίλοι και συγγενείς πήγαν από νωρίς στο νεκροταφείο και απέτισαν φόρο τιμής στον αγαπημένο τους Τόλη, ο οποίος δολοφονήθηκε με ψαλίδι.
Το κλίμα ήταν ιδιαιτέρως βαρύ, αφού ουδείς μπορεί ακόμα να πιστέψει τι έχει συμβεί.