Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023

Ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο χτύπησε σε νάρκη στη Μαύρη Θάλασσα - Δύο Έλληνες τραυματίστηκαν

Ελληνόκτητο εμπορικό πλοίο με σημαία Παναμά που έπλεε από την Ιταλία προς λιμάνι στον ποταμό Δούναβη για να παραλάβει φορτίο με σιτηρά, έπεσε με την πλώρη του σε νάρκη στη Μαύρη Θάλασσα, όπως ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός.
Δύο τραυματίες
Πληροφορίες από το υπουργείο Ναυτιλίας, αναφέρουν ότι από τα 18 μέλη του πληρώματος ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος που είναι Έλληνες τραυματίστηκαν ελαφρά.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως από την έκρηξη, οι δύο ναυτικοί ζαλίστηκαν και έπεσαν μέσα στο πλοίο. Συνήλθαν αμέσως και δεν υπάρχει ανησυχία για την υγεία τους. Επίσης, τραυματίστηκε ελαφρά ένας Αιγύπτιος μάγειρας.
Το πλοίο δεν ζητάει συνδρομή ενώ αναμένεται ρυμουλκό να τους μεταφέρει στο λιμάνι Ισμαήλ.
Το πλοίο, όπως έγινε επίσης γνωστό, κατευθυνόταν στο λιμάνι Ισμαήλ του Δούναβη στην Ουκρανία για να φορτώσει σιτηρά.
Τι ανακοίνωσε η Ουκρανία
Ήταν το τελευταίο περιστατικό με μη στρατιωτικό σκάφος που πέφτει σε εκρηκτικά στη Μαύρη Θάλασσα, σε αυτό που το Κίεβο χαρακτηρίζει κλιμάκωση των ρωσικών επιθέσεων στη ναυσιπλοΐα και σε λιμενικές υποδομές.
«Μη στρατιωτικό σκάφος με σημαία Παναμά ανατινάχθηκε από θαλάσσια νάρκη του εχθρού στη Μαύρη Θάλασσα...Το σκάφος έχασε την πορεία του και τον έλεγχο και ξέσπασε πυρκαγιά στο άνω κατάστρωμα», ανέφερε αρχικά η νότια στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας στο Telegram.
Ένας άνθρωπος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και ένας ακόμα έλαβε ιατρική βοήθεια εν πλω. Στο σημείο εστάλησαν ρυμουλκά, ανέφερε νωρίτερα ο ουκρανικός στρατός.
Σημειώνεται πως η Μόσχα έχει αυξήσει τις επιθέσεις στις λιμενικές υποδομές της Ουκρανίας από τα μέσα Ιουλίου, όταν εγκατέλειψε τη συμφωνία που έγινε με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών και που επέτρεψε την ασφαλή μεταφορά ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα