Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023

Πρόγνωση Μαρουσάκη για Πρωτοχρονιά: Λίγες βροχές αλλά και υψηλές θερμοκρασίες φέρνει το ανεστραμμένο «Πι»


«Απριλοδεκέμβρη» μέχρι και την πρωτοχρονιά εκτιμά πως θα έχουμε ο μετεωρολόγος του OPEN Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο οποίος εκτιμά πως το «ανεστραμμένο Π», δεν θα φέρει ραγδαία επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ημέρες.
Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωορολόγου του OPEN, οι βροχές που αναμένονται θα είναι γενικά λίγες και θα αφορούν τα δυτικά, τα νότια αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τον υδράργυρο να επιμένει σε υψηλές τιμές, ενώ η υγρασία αναμένεται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.
Αναλυτικά η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
ΜΕ ΚΑΙΡΟ ΑΝΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥ "Π" Η ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ
Πολλές φορές κατά τη διάρκεια κυρίως του Φθινοπώρου αλλά και της Άνοιξης, τα βαρομετρικά χαμηλά κινούμενα από τα δυτικά τμήματα της Γηραιάς Ηπείρου προσπαθούν να φτάσουν μέχρι και τη χώρα μας, παρόλα αυτά παράγοντες που οφείλονται στη γενικότερη ατμοσφαιρική κυκλοφορία ή και τοπογραφικοί παράγοντες, οδηγούν στον σχηματισμό ενός τύπου καιρού που στην Μετεωρολογία τον ονομάζουμε καιρό τύπου "Π".
Η παραπάνω ονομασία δεν είναι τυχαία και προκύπτει από την κατανομή των βροχοπτώσεων που συνοδεύουν αυτή την καιρική μεταβολή. Αν δούμε δηλαδή έναν χάρτη βροχής θα παρατηρήσουμε τους χρωματισμούς που δείχνουν τα χιλιοστά βροχής να εντοπίζονται προς τα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Η παραπάνω αναφορά δεν είναι τυχαία μιας και αυτόν τον τύπο καιρού θα συναντήσουμε τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας, μόνο που αυτή τη φορά το "ΠΙ" θα είναι αναποδογυρισμένο αφήνοντας εκτός τη βόρεια Ελλάδα όπου στη θέση αυτής θα μπουν τα νότια θαλάσσια τμήματα. Στον χάρτη που επισυνάπτουμε από το μετεωρολογικό μας μοντέλο αποτυπώνουμε αυτή την περιγραφή.
Ανεστραμμένο «Πι»

Οι βροχές που αναμένονται θα είναι γενικά λίγες και θα αφορούν τα δυτικά, τα νότια αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τον υδράργυρο να επιμένει σε υψηλές τιμές (κοντά στους 18° με 20° το μεσημέρι), τους ανέμους να μην προβληματίζουν και την υγρασία βέβαια να "σπάει" κόκκαλα με έμφαση τη νύχτα και το πρωί όπου η εξέλιξη αυτή θα οδηγεί και στον σχηματισμό ομιχλών κατά τόπους.
Με άλλα λόγια Απριλοδεκέμβρη συνέχεια με τον Άγιο Βασίλη να προτιμάει τη θάλασσα μιας και τα βουνά μας βλέπουν το χιόνι με τα κυάλια μέχρι στιγμής.


Και όπως όλα δείχνουν έτσι θα κυλήσει και το πρώτο περίπου μισό του Ιανουαρίου με μια διαταραχή φθινοπωρινού και πάλι τύπου να μας απασχολεί κοντά στα Θεοφάνεια.
Καλό υπόλοιπο ημέρας σε όλες και όλους!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα