Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023

Ανοίγουν τα στόματα για τη δολοφονία του αστυνομικού στου Ρέντη, στο «μικροσκόπιο» τα ρούχα που έκαψαν οι χούλιγκαν


Δεκάδες είναι οι χούλιγκαν του Ολυμπιακού, οι οποίοι συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση κατά των αστυνομικών στου Ρέντη, που προκάλεσε τον θάνατο του Γιώργου Λυγγερίδη, οι οποίοι άλλαξαν τα ρούχα τους στις τουαλέτες του γηπέδου, για να κρύψουν τα ίχνη τους.
Οι αστυνομικές έρευνες, με τη βοήθεια της τεχνολογίας και των εγκληματολογικών εργαστηρίων, βρ΄σικονται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε να ταυτοποιηθούν και άλλοι χούλιγκαν, που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση στου Ρέντη, όπου έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα ο 31χρονος αστυνομικός.
Σύμφωνα με το OPEN, δεκάδες χούλιγκαν του Ολυμπιακού, μετά τα επεισόδια έξω από το γήπεδο του Ρέντη κι αφού οι Αρχές τους απέκλεισαν σε αυτό, έκαψαν τα ρούχα που φορούσαν, στις τουαλέτες του γηπέδου, ώστε με αυτόν τον τρόπο να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.
Ωστόσο, από τις έρευνες στα εργαστήρια εντοπίστηκε DNA στα υπολείμματα των ρούχων που κάηκαν και οι Αρχές βρίσκονται στη διαδικασία της ταυτοποίησης τους. Μάλιστα, το ότι επέλεξαν να κάψουν τα ρούχα τους, αποτελεί και βασικό στοιχείο ενοχής, όσον αφορά στην εμπλοκή τους στη δολοφονική επίθεση.
Μάλιστα, φαίνεται ότι «ανοίγουν και τα στόματα» όσων έχουν καταθέσει αυτές τις ημέρες στις Αρχές, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί είναι αυτοί που «δίνουν» τους άλλους οπαδούς, λέγοντας ότι ενώ κάποιος καθόταν δίπλα τους, στη συνέχεια εξαφανίστηκε για λίγο και όταν επέστρεψε φορούσε άλλα ρούχα.
Στο στόχαστρο των Αρχών έχει μπει και η αποθήκη που χρησιμοποιούσαν οι χούλιγκαν, για να κρύβουν τις φωτοβολίδες, αλλά και τον υπόλοιπο «οπλισμό» τους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει στην ΕΛΑΣ, μόνο δύο είναι τα άτομα, με αρχηγικό ρόλο, που είχαν και τα κλειδιά της αποθήκης, άρα ίσως και τον έλεγχο και συντονισμό των επιθέσεων.
Οι βασικοί ύποπτοι για τον αρχηγικό τους ρόλο θα κληθούν από τις Αρχές να καταθέσουν τελευταίοι, κι αφού έχουν «δέσει» όλα τα στοιχεία που σχετίζονται με την υπόθεση και την πιθανή ενοχή τους...
Υπενθυμίζεται ότι από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ προέκυψε ότι ακόμη 10 χούλιγκαν έφεραν ίχνη πυρίτιδας στα χέρια τους, γεγονός που τους εμπλέκει άμεσα στη δολοφονία του 31χρονου αστυνομικού, στου Ρέντη, με τον συνολικό αριθμό των χούλιγκαν που βρίσκονται στο «κάδρο» για την υπόθεση καθώς είχαν «αρκετή ποσότητα πυρίτιδας» στα χέρια τους να ανέρχεται πλέον στους 14.
Ίχνη πυρίτιδας έχουν εντοπιστεί σε ακόμη 20 οπαδούς, ωστόσο, σε μικρή ποσότητα, κάτι που σημαίνει ότι τα άτομα αυτά πιθανότατα κράτησαν κάποιο εύφλεκτο υλικό ή φωτοβολίδα, ωστόσο, μάλλον δεν έκαναν χρήση αυτών ως «όπλο» για να επιτεθούν στους αστυνομικούς, το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου, έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι ο επίσημος Ερασιτέχνης Ολυμπιακός, είχε αναφερθεί σε ανακοίνωσή του στη φωτιά, κάνοντας λόγο για «άγνωστη αιτία».
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, έγινε λόγος για «εστία φωτιάς σε εσωτερικούς χώρους του κλειστού γηπέδου από άγνωστη αιτία, η οποία ευτυχώς σβήστηκε με την άμεση παρέμβαση της Διοίκησης του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και όχι της Πυροσβεστικής, η οποία δεν επιτρεπόταν να προσεγγίσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα