Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Οι υψηλές θερμοκρασίες και η κλιματική αλλαγή προκαλούν ημικρανίες


Οι πονοκέφαλοι και συγκεκριμένα οι ημικρανίες είναι πιο συχνοί σε έναν άνθρωπο όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία στην ατμόσφαιρα, και έτσι τα καλοκαίρια όλο και περισσότεροι μπορεί να υποφέρουν.
Όπως αναφέρει ο Βίνσεντ Μάρτιν, διευθυντής του Κέντρου για τους Πονοκέφαλους στο Ιταλικό Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι: «Η κλιματική αλλαγή είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους παράγοντες πρόκλησης ημικρανιών».
Σύμφωνα με τον ειδικό, έρευνες που έχουν γίνει έχουν αποκαλύψει πως: «H υψηλή θερμοκρασία είναι ένας σημαντικός παράγοντας που προκαλεί κρίσεις ημικρανίας. Εάν τα ευρήματα επιβεβαιωθούν σε μελλοντικές μελέτες, η φαρμακευτική θεραπεία θα μπορούσε ενδεχομένως να βοηθήσει πολλούς ανθρώπους των οποίων οι κρίσεις ημικρανίας προκαλούνται από καιρικές συνθήκες».
«Oι ασθενείς μας συχνά μας λένε ότι οι πολύ ζεστές μέρες, οι χαμηλές θερμοκρασίες, η συννεφιά, η υγρασία ή ο άνεμος είναι παράγοντες που προκαλούν κρίσεις ημικρανίας που είναι ευδιάκριτες και προβλέψιμες, αλλά που, δυστυχώς, δεν είμαστε πάντα σε θέση να τους σώσουμε», επισημαίνει ο Μαρτίν.
150 οι τύποι των πονοκεφάλων - Οδηγίες προστασίας
Υπάρχουν περισσότεροι από 150 τύποι πονοκεφάλων και όλοι τους είναι αντιμετωπίσιμοι.
Οι πονοκέφαλοι με μεγάλη ένταση είναι οι πιο συνηθισμένοι και κυμαίνονται από ήπιους έως μέτριους.
Οι ημικρανίες εμφανίζονται σε τουλάχιστον 1 στους 10 ανθρώπους και μπορούν να διαταράξουν τις καθημερινές δραστηριότητες, ενώ μερικές φορές επιδεινώνονται με το φως ή τον ήχο.
Το πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα επισημαίνει πως οι ασθενείς θα πρέπει να απευθυνθούν στον γιατρό τους εάν τα συμπτώματα είναι έντονα. Ο δυνατός πονοκέφαλος που δεν ανταποκρίνεται στα κοινά παυσίπονα, απαιτείται ιατρική συνταγή.
Οι ασθενείς μπορούν να μειώσουν τις επιπτώσεις με τους εξής τρόπους:
  • Να πίνουν αρκετό νερό
  • Να κοιμούνται καλά
  • Να τρώνε υγιεινά
  • Να παρακολουθούν τις αλλαγές του καιρού και να αποφεύγουν εργασίες τις θερμές ημέρες, όσο μπορούν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα