Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: 1 Νοέμβρη Συνέδριο, στις 24 ο πρώτος γύρος εκλογών - Πέρασε η εισήγηση της ΠΓ


Με το χρονοδιάγραμμα που εισηγήθηκε η Πολιτική Γραμματεία θα πορευθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές για την ηγεσία του κόμματος, όπως προκύπτει από το πρώτο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που βρίσκεται σε εξέλιξη μετά την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.
Ειδικότερα, το συνέδριο θα διεξαχθεί από 1 έως 3 Νοεμβρίου, ο πρώτος γύρος των εκλογών στις 24 Νοεμβρίου και ο δεύτερος γύρος εφόσον χρειαστεί θα διεξαχθεί στις 1 Δεκεμβρίου.
Σημειώνεται πως η εισήγηση της ΠΓ υπερψηφίστηκε από 112 στελέχη του κόμματος, ενώ η πρόταση της Θ. Τζάκρη για επίσπευση διαδικασιών ψηφίστηκε από 62 στελέχη. Τέλος, την πρόταση Πολάκη υπερψήφισαν 9 στελέχη.
Επιπρόσθετα, υπερψηφίστηκε και η τροπολογία για τα ζητήματα αντικαταστατικής συμπεριφοράς: «Στο πλαίσιο αυτό, συμπεριφορές που προσβάλουν την προσωπικότητα στελεχών και μελών του κόμματος και μάλιστα για συλλογικές αποφάσεις των οργάνων, όπως αναφορές σε «κουκουλοφόρους», «πραξικοπηματίες», «εκτροπές», όπως και κάθε άλλη μορφή στοχοποίησης, είναι καταδικαστέες και δεν έχουν καμιά σχέση με την Αριστερά», αναγράφεται χαρακτηριστικά στην αναφορά που πέρασε.
Ψηφίστηκε και η πρόταση Σπίρτζη για τα πόθεν έσχες
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, υπερψηφίστηκε και η πρόταση του Χρήστου Σπίρτζη, οριακά, για τη δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες των υποψήφιων προέδρων στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ. Υπέρ της τροπολογίας Σπίρτζη, ψήφισαν 87 στελέχη και κατά 84. Σ’ αυτό το πλαίσιο οι υποψήφιοι πρόεδροι του κόμματος, θα καταθέτουν με την υποψηφιότητά τους, το «Πόθεν Έσχες» που έχουν καταθέσει στις αρμόδιες αρχές, ώστε να δημοσιοποιηθούν στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πριν την αναγόρευσή τους από το Συνέδριο».
Επίσης θα υπάρξουν ψηφοφορίες και για τα εξής θέματα:
  • Το εάν το συνέδριο θα είναι και καταστατικό, δηλαδή εάν θα συζητήσει και αλλαγές στο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ. Τέθηκε από το Νίκο Παππά.
  • Πρόταση για τη σύνθεση της ΚΟΕΣ και της Επιτροπής Θέσεων.
 
 Εμφάνιση Κασσελάκη
Πάντως ο Στέφανος Κασσελακης εμφανίστηκε ξανά και την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η κρίσιμη ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ εκείνος κάνει βόλτα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης για να συνομιλήσει με τους κατοίκους. Η είδηση προκάλεσε την αντίδραση της βουλευτού Άρτας Όλγας Γεροβασίλη, η οποία ερωτώμενη για την κίνηση Κασελάκη απάντησε: «Στην Άρτα ο Κασσελακης κανει βόλτα στους κεντρικούς δρόμους».



«Η ανασφάλεια στην πολιτική είναι ένδειξη αδυναμίας. Ο Στέφανος Κασσελάκης θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί εκ νέου. Εξάλλου στην Άρτα είμαστε φιλόξενοι άνθρωποι», έγραψε η Όλγα Γεροβασίλη στο Facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα